Ivy Hoekman

"Dat moet lukken in 2 jaar."

Naam: Ivy Hoekman
Leeftijd: 24
Opleiding: Management, tweede jaar, voltijd
School: Associate degrees Academie
Vooropleiding: Hotelschool in België
Woont: Wemeldingen

Wat verwachtte je van deze opleiding bij de academie?

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, ik ben namelijk niet naar de Open avonden geweest dus ik had alle informatie van internet. Het plannen en organiseren sprak mij direct al aan. Ik dacht toen meteen: ‘ja dat is echt iets voor mij. Ik ga het gewoon doen en ik zie het wel’.

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen? 

Ik heb na mijn mbo 3 jaar gewerkt. Ik wilde graag doorstuderen, maar wat? De meeste opleidingen sloten niet goed aan op mijn profiel. En 4 jaar leek me ook wel erg lang. En toen kwam ik de Associate degrees tegen en dacht: met een beetje discipline moet dat lukken in 2 jaar.

Welke opleidingen heb je overwogen?

Ik heb de opleiding Marketing overwogen, maar deze startte helaas niet in Roosendaal. Gelukkig was Management mijn eerste keus en ’s-Hertogenbosch is voor mij ook wel te ver qua reizen.

Wil je hierna een Bachelor gaan doen?

Ik overweeg het wel, maar ga eerst komend jaar afronden. Daarna kijk ik wel of ik nog gemotiveerd ben om door te studeren. En anders ga ik eerst werken.

Als jij in de ochtend opstaat hoe ziet jouw reis naar school er dan uit?

Eerst rijd ik met de auto naar station Kapelle-Biezelinge. Daar pak ik de trein naar Roosendaal, die er 35 minuten over doet. Het laatste stukje doe ik met de bus. In totaal ben ik dan ongeveer een uur bezig.

De dagen dat we les hebben, hebben we ook echt de hele dag les. Het is gelukkig niet zo dat ik voor 1 les op en neer moet. Ook zijn we 1 dag in de week roostervrij, dus dat is fijn.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Dat de theorie meteen in de praktijk wordt gebracht. In de ochtend starten we met de theorie en in de middag ga je hier meteen mee aan de slag in je project. Ook de zelfstandigheid vind ik leuk, dat je eigenlijk zelf mag inrichten hoe je er dan mee aan de slag gaat. En de opdrachten omdat ze van echte bedrijven komen.

Waar leer je het meeste van?

Door het gewoon te doen. Dus niet eerst heel erg nadenken over wat je nou precies moet doen, maar gewoon aan de slag gaan. Als het niet goed is dan hoor je dat ook en dan begin je gewoon weer opnieuw.

Ivy.jpg

Wat zijn voor jou ontwikkelpunten en hoe werk je daar aan?

Ik werk aan mijn ontwikkelpunten door leerdoelen op te stellen bij een portfolio. Dan ga ik echt kijken van wat kan ik nog niet goed en waar wil ik in groeien. Hier ga ik dan mee aan de slag.

Dit semester ben ik bezig met verschillende soorten stijlen van leiding geven. Ik vind leiding geven niet per se lastig maar wel met verschillende soorten mensen. Ik ben zelf heel open en aanwezig en ik vind het dan lastiger om mensen te moeten aansturen die wat meer ingetogen zijn. Hoe ga ik daar dan mee om? Daar werk ik op dit moment aan. 

Wat ook zo is, is dat je blijft leren. Dat merk ik vooral na een vakantie waarin ik alleen hebt gewerkt en niet echt m’n hoofd heb moeten gebruiken. Op school word je dan meteen weer aan het denken gezet. Je leert elke dag weer iets nieuws hier.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn motivatie en inzet. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de school. Ik ben namelijk promostudent en help bijvoorbeeld mee tijdens de Open avonden. Anderen helpen vind ik leuk en daar ben ik trots op!