Ivy Hoekman

"Ik ben nog zelfstandiger geworden."

Naam: Ivy Hoekman
Leeftijd: 24
Opleiding: Management, tweede jaar, voltijd
School: Associate degrees Academie
Vooropleiding: Hotelschool in België
Woont in: Wemeldingen

Wat verwachtte je van deze opleiding bij de academie?

Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, ik ben namelijk niet naar de Open avonden geweest dus ik had alle informatie van internet. Het plannen en organiseren sprak mij direct al aan. Ik dacht toen meteen: ‘ja dat is echt iets voor mij. Ik ga het gewoon doen en ik zie het wel’.

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen? 

Ik heb na mijn mbo 3 jaar gewerkt. Ik wilde graag doorstuderen, maar wat? De meeste opleidingen sloten niet goed aan op mijn profiel. En 4 jaar leek me ook wel erg lang. En toen kwam ik de Associate degrees tegen en dacht: met een beetje discipline moet dat lukken in 2 jaar.

Wil je hierna een bachelor gaan doen?

Ik heb dat wel overwogen, maar nu mijn afstudeerstage er bijna op zit, heb ik besloten om het toch niet te doen. Ik wil eigenlijk gaan reizen. En als dat er niet inzit door de coronacrisis ga ik liever werken.

Wat doe je voor afstudereerstage?
Ik loop stage bij vakantiepark Hof van Zeeland in Heinkenszand. Daar doe ik een onderzoek voor de Stichting Recreatieve Hotspot Stelleplas. Ik onderzoek hoe je bij de bewoners meer draagvlak voor recreatie rondom de plas kunt creëren.

Naast mijn onderzoek werk ik gewoon mee op het park. Ik ben een spin in het web, voor alles inzetbaar. Ik ontvang de gasten, beantwoord de telefoon, check of de huisjes goed zijn schoongemaakt. In de voorjaarsvakantie heb ik zelfs 2 dagen in het mascottepak met het animatieteam meegedraaid. Ze hadden niet genoeg mensen en ik vond het superleuk om te doen. Ik mocht ook wat evenementen organiseren, maar die gingen helaas niet door vanwege de coronacrisis. Toen hebben we natuurlijk ook een tijd niet op het park mogen werken, maar dat kan inmiddels gelukkig weer.

Is het een leuk stagebedrijf?
Heel leuk, ik voelde me er direct thuis. Het team heeft me superleuk ontvangen en iedereen wil me wel wat leren. Ik heb natuurlijk de hotelschool gedaan, maar een vakantiepark is echt heel anders dan hotels en restaurants. Maar mijn collega’s stonden altijd klaar als ik vragen had. En hoewel ik lekker zelfstandig aan de slag kan, checken ook mijn stagebegeleiders vaak hoe het gaat. Dan vragen ze of ik nog iets van hen nodig heb.

Ivy.jpg

Wat heb je geleerd van je stage?
Ik denk dat ik nog zelfstandiger ben geworden. En ik heb mijn flexibiliteit ontwikkeld. Ik werkte mee op het vakantiepark, maar ik deed mijn onderzoek in opdracht van de stichting. Dat zijn echt 2 verschillende organisaties. Daar moest ik de hele tijd tussen schakelen. En de coronacrisis vroeg ook om wat flexibiliteit. Ineens moest ik alles vanuit huis doen. Daarnaast heb ik geleerd meer te vertrouwen op mijn eigen kunnen. Normaal zou ik een mail voor stakeholders altijd even door een collega of leidinggevende laten controleren of alles klopt, maar dat ging met het thuiswerken niet. Dus ik schreef de mail, verstuurde hem gewoon en dat kwam helemaal goed.

En wat vind je het leukst van de opleiding?

Dat de theorie meteen in de praktijk wordt gebracht. In lesperiodes starten we in de ochtend met de theorie en in de middag ga je hier meteen mee aan de slag in je project. Ook de zelfstandigheid vind ik leuk, dat je eigenlijk zelf mag inrichten hoe je er dan mee aan de slag gaat. En de opdrachten, omdat ze van echte bedrijven komen.

Waar leer je het meeste van?

Door het gewoon te doen. Dus niet eerst heel erg nadenken over wat je nou precies moet doen, maar gewoon aan de slag gaan. Als het niet goed is dan hoor je dat ook en dan begin je gewoon weer opnieuw.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op mijn motivatie en inzet. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de school. Ik ben namelijk promostudent en help bijvoorbeeld mee tijdens de Open avonden. Anderen helpen vind ik leuk en daar ben ik trots op!