Bevorder de gezondheid van mensen

Health & Social Work

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Of wil je je verder specialiseren binnen je vakgebied terwijl je werkt? De duale Associate degree Health & Social Work (H&SW) leidt je verder op tot preventieve gezondheidswerker.

Ad-academie - HSW - Leefstijladviseur

Duaal hbo

In 2 jaar

Start

September

Locatie

Roosendaal

De opleiding

Deze opleiding draait om het bevorderen van veerkracht. Vooral bij mensen die kwetsbaar zijn. Denk aan eenzame ouderen in de wijk, jongeren met problemen op school of mensen die vanwege een beperking minder mobiel zijn. Jij zorgt dat ze hun gezondheid op peil houden. En dat ze zich vitaal voelen, zowel fysiek als mentaal. Je werkt vooral preventief. Je signaleert risico’s en onderneemt actie om hun welzijn te bevorderen. Altijd in overleg met de mensen om wie het draait, ze houden zelf de regie.


Studeren en werken

Een duale opleiding is praktijkgericht. Je volgt 1 of 2 dagen per week les op de academie en bent de andere dagen gewoon op je werk. Daar kun je meteen aan de slag met de dingen die je leert. Bijvoorbeeld hoe je proactief signalen oppikt die gezondheid en welzijn bedreigen. Je docent en werkgever begeleiden je hierbij. Deze begeleiding neemt langzaam af, zodat je na 2 jaar zelfstandig kunt functioneren op hbo-niveau. Hoe je je opleiding en werk goed combineert stemmen we samen af. Jij, je werkgever en wij als opleider.

Programma

We zijn druk bezig met het samenstellen van het programma voor deze nieuwe duale opleiding Health & Social Work.
Binnenkort vind je hier meer informatie.
Binnenkort vind je hier meer informatie.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze duale opleiding Health & Social Work.
Met een mbo 4-opleiding ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.
Je bent met elk profiel direct toelaatbaar.

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Lees hoe je dit in gang zet en wat het kost.

Na de opleiding

Werken

Met de duale Associate degree H&SW maak je een mooie stap in jouw vakgebied en kun je gaan werken op hbo-niveau. Afhankelijk van de mogelijkheden bij jouw werkgever, kun je denken aan de volgende functies: jongerenwerker, leefstijladviseur, zorginnovator, welzijnscoach of sociaal werker gericht op sport en beweging. Je wordt in ieder geval een breed inzetbare professional met een verbindende rol binnen de gezondheid en welzijn.

Doorstuderen

Een duale Associate degree is een prima opstap naar een bachelor! Met de op maat gemaakte programma's van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, haal je in 2 jaar ook nog je bacheloropleiding. Dit zijn je opties na de Associate degree H&SW:

Praktische info

Leerwerkovereenkomst

Bij een duale Associate degree werken jij, je werkgever en wij nauw samen. We tekenen met elkaar een leerwerkovereenkomst en overleggen wat voor jou de ideale leerroute is. Dit zetten we in gang zodra je je hebt aangemeld.


Studiekosten

Wat kost eigenlijk zo’n duale Associate degree? Lees alles over de studiekosten. Met je werkgever spreek je af wie de opleiding betaalt. Vaak zijn bedrijven bereid om mee te betalen aan jouw ontwikkeling. Ga dus in gesprek!


Voorzieningen

Op school vind je alles wat je nodig hebt om te studeren, zoals fijne werkplekken en lekkere koffie. 


Aanmelden

Aanmelden voor een hogeschool of universiteit gaat in Nederland via Studielink. Dus ook je aanmelding voor een duale Associate degree. Je logt in met je DigiD, vult je persoonsgegevens in en doet een verzoek tot inschrijving. Let op: Bij aanbieder kies je voor HZ University of Applied Sciences (HZ). Dat is omdat onze academie een samenwerking is tussen HZ en Avans Hogeschool. HZ is de aanbieder van de Associate degree Health & Social Work.