30 oktober 2023
Samenwerking

Ad-Academie werkt mee aan duurzame arbeidsmarkt havengebied Moerdijk

App voor duurzame arbeidsmarkt Moerdijk

Onderwijs, bedrijfsleven en gemeente werken samen aan toekomstbestendige arbeidsmarkt voor logistiek voor het haven- en industrieterrein Moerdijk. Dat doen ze onder de vlag NXT Moerdijk voor de logistiek. De eerste stap was het ontwikkelen van een app. Nu komt de volgende stap en daar is onze opleiding Logistiek nauw bij de samenwerking betrokken.


Leren ontdekken en groeien met een app

Met de app Nex Moerdijk zie je als potentiële werknemer welke bedrijven er zijn op het havengebied Moerdijk. Klik je op een bedrijf dan zie je meer informatie over het bedrijf en ook de openstaande vacatures. Het doel van de app is om vraag en aanbod in één oogopslag inzichtelijk te maken, potentiële werknemers te informeren en mogelijkheden te bieden om in de logistiek te leren.


De volgende stap

In de volgende stap ligt het accent op samenwerken. Er komen fysieke samenwerkingsvormen van promotie, match-making en kennisontwikkeling bij bestaande bedrijven en onderwijsinstellingen.  Jacques van Gastel is daar voor onze Academie nauw bij betrokken: “Port of Moerdijk is voor onze academie een belangrijke logistieke speler in de regio, deelname aan NXT Moerdijk biedt onze studenten lerenderwijs de mogelijkheid in contact te komen met bedrijven industriegebied Moerdijk. NXT Moerdijk brengt vraag en aanbod rondom werk en leren bij elkaar, een win-win situatie voor afgestudeerden, studenten en logistieke bedrijven.” 


Meer over de samenwerking en de app

Bekijk het filmpje! en de website nxtmoerdijk.nl/.


Bron
Lees het hele artikel: https://www.moerdijk.nl/web/Nieuws-Algemeen/Nieuws-2023/Nieuws-oktober-2023/Samen-aan-de-slag-in-en-voor-de-logistiek-met-NXT-Moerdijk.html