20 december 2021
Coronamaatregelen

Een harde lockdown

Update maatregelen rond corona

Dat is wat het kabinet zaterdagavond bekendmaakte. Dit keer zijn er strenge maatregelen nodig om de verdere verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen. Dat vergt wederom veerkracht van onze studenten en van de docenten. Wat het in de praktijk betekent zetten we hier op een rij.


Online onderwijs 

De harde lockdown betekent dat we vanaf maandag 20 december grotendeels terug moeten naar online onderwijs. De nieuwe maatregelen voor het onderwijs gelden in ieder geval tot en met zondag 9 januari. Ook is het onderwijs gevraagd rekening te houden met een eventuele verlenging van de maatregelen en dus dienen we rekening te houden met online onderwijs vanaf 10 januari.  

Uitzonderingen 

Er is een aantal uitzonderingen van activiteiten die toegestaan zijn op locatie:   

  • Assessments die niet online plaats kunnen vinden mogen op locatie worden afgenomen.  

  • Ook mogen studenten die niet thuis kunnen studeren of werken op locatie aanwezig zijn. Je kunt dit aanvragen via Student Succes ([email protected])

Lessen omzetten 

De opleidingen gaan de lessen om zetten naar online onderwijs. Naaste deze communicatie zorgen de opleidingen zelf voor de communicatie naar jullie.

Mentale gezondheid van iedereen is belangrijk

Voor studenten geldt dat ze op locatie terecht kunnen voor een gesprek met een decaan. Ook in een moeilijke thuissituatie blijft studeren op onze academie mogelijk.  

Ons restaurant is dicht

Hoewel er nog gedeeltelijk gebruik gemaakt wordt van ons gebouw, is het restaurants dicht. Je moet zelf voor een lunch zorgen als je op de academie bent.

Thuiswerkmiddelen en spullen ophalen 

Op maandag 20 december kun je je spullen ophalen. Denk bijvoorbeeld aan het leeghalen van lockers.

1,5 meter blijft advies 

De 1,5 meter afstand blijft een dringend advies. Voor degene die onder een van de uitzonderingen valt en op locatie mogen zijn, vragen we wel om waar mogelijk afstand te bewaren en rekening met elkaar te houden.

Stages 

Voor studenten die stagelopen zijn de richtlijnen leidend die gelden binnen die specifieke branche. 

Openingstijden academie

De openingstijden blijven hetzelfde alleen op vrijdag 24 december sluit het gebouw om 14.00 uur.