9 april 2020
Studiekeuze

Thuis op de bank je vervolgopleiding bezoeken

Op dinsdag 21 april hebben we weer een Open avond plaats bij de Associate degrees Academie in Roosendaal. Door de geldende coronamaatregelen kunnen we niemand ontvangen in het schoolgebouw aan het Mill Hillplein. Daarom zetten we de digitale deuren open. Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen geïnteresseerden thuis op de bank opleidingspresentaties volgen en een virtuele rondleiding krijgen. Vragen? Die beantwoorden de docenten en studenten van de academie via de chat.


Onze directeur Roland van der Poel is trots op zijn team dat deze nieuwe uitdaging met twee handen aanpakt. “Twee jaar geleden zaten we middenin de verbouwing van belastingkantoor naar schoolgebouw en hielden we onze Open avonden noodgedwongen in onze parkeerkelder. Afgelopen jaar konden we iedereen die iets wilde weten ook meteen de warmte van ons gebouw laten ervaren. Deze keer bezoeken mensen ons vanuit hun luie stoel.”

Ervaringen van studenten
Anne Meijboom (20) uit Oosterhout koos voor de tweejarige Associate degree en studeert HRM. “Ik wilde graag een hbo-diploma, maar niet nog 4 jaar studeren. Ik zag op tegen een bachelor omdat dat veel theorie is en daar houd ik niet zo van”. Ze is als student aanwezig op de online Open avond. Veilig vanuit haar eigen huis deze keer. “Geïnteresseerde jongeren horen graag de ervaringen van een leeftijdgenoot. En ook veel ouders zijn benieuwd naar verhalen van studenten. Bijvoorbeeld over hoe het is om in Roosendaal te studeren.” Anne vindt het hartstikke leuk om studiekiezers op weg te helpen. “Al zal het deze keer wel even wennen zijn dat de bezoekers van de Open avond niet tegenover me zitten, maar achter hun eigen beeldscherm.”

Opleidingsprofielen
Vanaf studiejaar 2020-2021 hebben de opleidingen Bedrijfskunde en Management nieuwe opleidingsprofielen. Bij Bedrijfskunde kunnen studenten kiezen tussen de profielen Accountmanager, Afdelingsmanager, Marketeer of Ondernemer. Bij de opleiding Management kunnen eerstejaars kiezen uit de profielen Projectmanager, Officemanager en Eventmanager. Dit betekent meer keuze voor studenten en een betere aansluiting op de regionale arbeidsmarkt. Op de online Open avond vertellen de docenten wat de verschillende profielen inhouden.

Associate degrees
De Associate degrees Academie heeft ruim 500 studenten en 9 voltijd Ad-opleidingen. Een Associate degree is een 2-jarige praktijkgerichte opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma op onderwijsniveau 5. Het is een mooie vervolgstap voor mbo 4-studenten en praktische havisten. De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. Veel studenten komen uit Zuidwest-Brabant en Zeeland.