Studiekeuzecheck

Voordat je aan je opleiding begint, nodigen we je uit voor een studiekeuzecheck. Deze check doen we bij Associate degrees Academie in de vorm van een verplichte intake. Je kunt het vergelijken met een date waarop we elkaar beter leren kennen en ontdekken hoe goed we bij elkaar passen. 

Advies

We nemen ruim de tijd om samen met jou te beoordelen of je de juiste keuze hebt gemaakt. Na je intake krijg je van ons een studiekeuzeadvies:

  • Positief: we denken dat jij en de opleiding goed bij elkaar passen. 
  • Twijfel: we denken dat jij en de opleiding minder goed bij elkaar passen waardoor de kans op studiesucces niet zeker is. We adviseren om een afspraak te maken met de studentendecaan.
  • Negatief: we denken dat jij en de opleiding niet bij elkaar passen. Overweeg je keuze nog eens. Neem voor begeleiding en advies contact op met de studentendecaan. 

Bindend of niet

Ons advies is niet bindend, jij beslist of je start met de opleiding. Vanzelfsprekend ben je alleen toelaatbaar als je voldoet aan de inschrijvingsvoorwaarden van de opleiding.

Begeleiding

Misschien twijfel je na het advies. Dan begeleiden wij je bij de vervolgstappen. Samen komen we tot de juiste studiekeuze voor jou.

Regeling studiekeuzecheck

Bekijk ook de regeling studiekeuzecheck Associate degrees Academie. Hierin vind je meer info over onze studiekeuzecheck.

Heb je na de studiekeuzecheck opmerkingen die je liever niet met ons bespreekt? Je kunt dan contact opnemen met het Landelijke Meldpunt Studiekeuze. De studentenvakbonden LSVb en ISO beheren dit meldpunt.