123
123

Studiekeuzecheck

Wij vinden het, net als jij, belangrijk dat je de juiste opleiding hebt gekozen. Daarom nodigen we je na je aanmelding uit voor een studiekeuzecheck. Die check doen we bij Associate degrees Academie in de vorm van een verplichte intake.

Advies

We nemen ruim de tijd om samen met jou te beoordelen of je de juiste keuze hebt gemaakt. Na je intake krijg je van ons een studiekeuzeadvies:

  • Positief: jouw competenties en de opleiding sluiten goed op elkaar aan.
  • Twijfel: we weten het niet zeker en adviseren je om een afspraak met de studentendecaan te maken. Misschien heb je bijscholing nodig.
  • Negatief: we denken dat de opleiding niet bij je past. Overweeg je keuze nog eens. Misschien past een andere opleiding beter bij je. Neem voor begeleiding en advies contact op met de studentendecaan. 

Bindend of niet

Ons advies is niet bindend, jij beslist of je start met de opleiding. Vanzelfsprekend ben je alleen toelaatbaar als je voldoet aan de inschrijvingsvoorwaarden van de opleiding.

Als je mbo 4-opleiding niet verwant is aan je hbo-opleiding is ons advies wel bindend is. Je wordt in dat geval alleen toegelaten als je een positief advies krijgt.

Begeleiding

Misschien twijfel je na het advies. Dan begeleiden wij je bij de vervolgstappen. Samen komen we tot de juiste studiekeuze voor jou.

Regeling studiekeuzecheck

Bekijk ook de regeling studiekeuzecheck Associate degrees Academie. Hierin vind je meer info over onze studiekeuzecheck.

Heb je na de studiekeuzecheck opmerkingen die je liever niet met ons bespreekt? Je kunt dan contact opnemen met het Landelijke Meldpunt Studiekeuze. De studentenvakbonden LSVb en ISO beheren dit meldpunt.

De intake

Samen met jou bekijken we of je de juiste studiekeuze hebt gemaakt. En of je capaciteiten, competenties en verwachtingen aansluiten bij de opleiding. 

De intake bestaat uit een aantal vaste onderdelen:

  • digitaal intake-assessment
  • motivatieopdracht
  • gesprek met een docent of studieloopbaanbegeleider
  • groepsgesprek met studenten
  • een taaltest Engels waarmee we je niveau Engels bepalen. Wanneer nodig bieden we je de mogelijkheid om bij te scholen.

Het digitale intake-assessment, de taaltest Engels en de motivatieopdracht maak je thuis. Deze bespreek je vervolgens met een docent of studieloopbaanbegeleider bij Associate degrees Academie. Diezelfde dag heb je ook een gesprek met studenten.

Veelgestelde vragen

Ik kreeg na de intake een positief advies. Nu ben ik gezakt voor mijn eindexamen. Behoud ik mijn advies voor volgend jaar? 

Nee. In dat geval meld je je volgend jaar opnieuw aan en volg je opnieuw de intakeprocedure.

Ik meld me aan voor verschillende opleidingen bij Associate degrees Academie. Bij welke opleiding doe ik de intake? 

Wij nodigen je uit voor de intake van de opleiding van je eerste keuze. Als je voorkeursopleiding wijzigt, dan volg je bij deze andere opleiding opnieuw de intakeprocedure. Je volgt namelijk altijd een intake voor de opleiding waarmee je wilt starten.

Ik heb me op tijd aangemeld, de intake gedaan, maar de opleiding is toch niet wat ik zoek. Wat nu?

Als je op tijd was met je aanmelding, dan mag je tot en met 31 augustus je aanmelding wijzigen. Vervolgens doorloop je voor de nieuwe opleiding waarvoor je je hebt aangemeld nogmaals het intakeprogramma.