29 januari 2024
Studiekeuze

Wat zal ik gaan studeren?

Studiekeuze en de Associate degrees Academie

Studiekiezer in huis? Dan is dit een bekende vraag. En ook meteen een lastige, want de keuze is enorm. Niet alleen qua richting, maar ook qua vorm. Veel jongeren kiezen voor een bachelor of master, maar ook een Associate degree is een goede optie. Sinds 5 jaar kun je deze opleiding volgen bij ons in Roosendaal. Maar waarom zou je dat doen?


Een Associate degree?

De Associate degree (Ad) is nog wat minder bekend dan de bachelor, maar voor veel jongeren een goede keus. Bijvoorbeeld als je wat minder graag met je neus in de boeken zit. Een Ad is praktijkgericht en studenten werken er aan opdrachten van bedrijven uit de regio. Ook als tijd een factor is, is een Ad het overwegen waard. De opleiding duurt namelijk slechts 2 jaar. Dat maakt het voor afgestudeerde mbo’ers aantrekkelijk om ook nog hun hbo-diploma te halen.


Bedrijven zijn enthousiast

Wij hebben voltijd en duale opleidingen en uitstroomprofielen in verschillende richtingen. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met het bedrijfsleven. Studenten kiezen zo voor een beroep waar vraag naar is. Denk aan: Logistiek engineer, HR-Recruiter of Marketeer. Bedrijven in de regio zijn enthousiast, die zitten te springen om werknemers die startklaar zijn en de verbinding kunnen leggen tussen theorie en praktijk.


Open avond voor studiekiezers én ouders!

Voor een goed beeld van een opleiding bezoeken de meeste studiekiezers een open dag. Deze zijn er het hele jaar door. De eerstvolgende bij ons is op 6 februari. Speciaal voor ouders organiseren we een webinar op 30 januari. Hier hoor je meer over ons onderwijs en hoe je studiekiezers kunt helpen bij hun keuze.


Meer over + inschrijven webinar voor ouders 30 januari 
Meer over + inschrijven Open avond 6 februari