21 december 2023
Over Ad-academie

Wij vieren vertrouwd en nieuw

Goed nieuws! Komend jaar is de stoel van onze directeur weer bezet. Dan start Véronique van de Reijt als opvolger van Roland van der Poel. Véronique is een nieuw gezicht binnen de academie, maar ook het vertrouwde blijft. Waarnemend directeur Heleen Hoens wordt namelijk onze adjunct-directeur. Vanaf 1 maart staan Véronique en Heleen samen aan het roer van de academie.


Nieuwe aanwinst

Véronique is opgeleid op het gebied van scheikundige technologie en onderwijs. De afgelopen 20 jaar deed ze veel managementervaring op in het hoger en middelbaar beroepsonderwijs. Onder andere bij Scalda waar wij ook mee samenwerken. De nadruk in haar werk lag afgelopen jaren op samenwerkingen opzetten, netwerken en innovatieve leeromgevingen ontwerpen voor hbo- en mbo-studenten.

Passie voor beroepsonderwijs

Véronique: “Vanuit mijn passie voor beroepsonderwijs zal ik samen met de studenten, collega's en de regionale partners de ambitie van Ad-Academie vorm gaan geven: een breed community college met een veelzijdig opleidingsportfolio, afgestemd op regio West-Brabant en Zeeland. Een mooie opdracht want tweejarig hbo is voor veel mbo’ers en havisten een passende vervolgopleiding. Bovendien krijgt de Associate degree een steeds prominentere rol in het werkveld. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn nieuwe rol de samenwerking met de mensen in mijn netwerk verder voort te zetten én uit te breiden. Met elkaar de samenwerking aangaan als het gaat om onderwijsontwikkelingen en het realiseren van nieuwe leeromgevingen. Daar heb ik zin!”

Vertrouwd gezicht

Heleen werkt sinds 2018 bij Ad-Academie en is voor veel stakeholders een vertrouwd gezicht. Als manager Onderwijs en lid van het managementteam stond ze mee aan de wieg van de academie. Heleen: “Na een periode van waarnemend directeurschap ga ik met enthousiasme aan de slag als adjunct-directeur. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking met Véronique. Ze heeft een warm hart voor het beroepsonderwijs en begrijpt het belang van samenwerken met het werkveld in de regio.”

Goede voornemens

Véronique en Heleen kijken ernaar uit om kennis te maken met alle collega’s en partners. En om in het nieuwe jaar met elkaar aan de slag te gaan met de ambities van onze academie. We gaan voor ontwikkeling en groei!