9 maart 2023
Over Ad-academie

Directeur Roland van der Poel vertrekt

Onze directeur Roland van der Poel, vertrekt per 1 juni. In de afgelopen 5 jaar bouwde hij, met een team van enthousiaste collega’s, de Ad-Academie uit tot een mooie academie met 9 opleidingen en 25 verschillende uitstroomprofielen. Hij gaf de academie, een gezamenlijk initiatief van Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences, een zelfstandige positie. En een vertrouwd gezicht voor Roosendaal en omgeving.


Trots

Over zijn vertrek schrijft Roland: ‘Ik wil Avans en HZ bedanken voor de geweldige kans die ik heb gekregen. Van een leeg gebouw met een ruime parkeergarage naar een hele mooie academie. Ik durf wel te zeggen dat er in Roosendaal een geweldige Ad-Academie staat. Een fantastisch gebouw met alleen maar hele mooie en zeer kundige mensen. Iets waar we met zijn allen heel erg trots op moeten zijn. Weggaan bij de Academie is een lastig besluit. Het zijn 5 intensieve jaren geweest, waarbij wij hard hebben gewerkt aan een zelfstandige positionering. Een groene academie tussen het rood van Avans en blauw van de HZ.

Opvolger

In de komende maanden werkt Roland nog samen met de bestuurders van de Stichting Associate degrees Academie aan een duurzame toekomst voor het Ad-onderwijs in Roosendaal. Ook gaat het Stichtingsbestuur op zoek naar een opvolger, die met hetzelfde enthousiasme en dezelfde daadkracht leiding kan geven aan de bijzondere samenwerking tussen Avans en de HZ.