8 november 2022
Over Ad-academie

Eerste LEV-week van start: studenten werken samen voor bedrijven in de regio

Bedrijvendag economisch domein 7 december online voor Human Resource Management Bedrijfskunde en Management Associate degrees Academie

Vijftien bedrijven uit de regio krijgen deze week hulp van eerstejaarsstudenten van de Associate degrees Academie in Roosendaal. In multidisciplinaire teams gaan de studenten aan de slag met praktijkvraagstukken van deze bedrijven. Samenwerken is daarbij van groot belang, zoals ook de boodschap was van gastspreker Gregory Sedoc bij de start van de eerste LEV-week maandag.


‘Studenten leren in de LEV-week om buiten hun comfort zone te gaan,’ zegt Tim Rietveldt, manager Externe Betrekkingen van de Associate degrees Academie. ‘Zo moeten ze samenwerken met studenten van andere opleidingen en zit de tijdsdruk er flink op. Precies zoals het in het bedrijfsleven ook gaat.’
 

Praktijkvraagstukken

LEV staat voor Leerlustig, Eigenzinnig en Verbindend, de kernwaarden van de Associate degrees Academie. Die sluiten goed aan bij wat de academie beoogt te bereiken met de LEV-week; een ander doel is namelijk om impact te maken voor bedrijven in de regio.

Zo zetten studenten hun tanden in praktijkvraagstukken als ‘Wat is het imago van de supermarkt Dirk van de Broek?’, ‘Hoe kan het Atik Stadion energiezuiniger worden?’ en ‘Hoe kan Stichting STER concreet iets doen voor burgers die vallen in de categorie energiearmoede?’

In groepjes van vier of vijf studenten gaan studenten aan de slag met de praktijkvraagstukken van hun opdrachtgever. De groepen zijn zo samengesteld dat er altijd studenten vanuit het technische, economische en sociale domein zijn aangesloten en ze vanuit hun eigen invalshoek kunnen bijdragen aan het vraagstuk.  

 

Gastspreker  

De LEV-week startte maandag in Theater de Kring met gastspreker Gregory Sedoc. De NOS-analist en voormalig atleet nam de studenten mee in hoe hij zijn grootste successen heeft bereikt: door samen te werken. Niet alleen met zijn coach, maar met zijn hele team om hem heen.

Sedoc deelde nog meer lessen met studenten: focus je op de dingen waar je goed in bent. Luister naar je eigen gevoel en laat je niet afleiden van je doel. En durf ook nee te zeggen om succesvol te blijven. Dat geldt volgens Sedoc niet alleen voor deze schoolopdracht, maar in je hele leven.

 

Programma

De studenten gaan dinsdag op bedrijfsbezoek. Daarna werken ze verder op school. Op woensdag wordt er verder gewerkt aan het vraagstuk, maar is er ook tijd voor ontspanning: iedere groep wordt opgesloten in een escape room, waarbij het uiteraard erg belangrijk is om samen te werken om te kunnen ontsnappen.

Donderdag presenteren de studenten een eerste gekozen oplossingsrichting aan hun opdrachtgever. In de eerste week van februari werken ze deze uit tot een oplossingsgericht implementatieplan waarmee de opdrachtgever écht verder wordt geholpen.

 

Over Associate degrees Academie

De Associate degrees Academie in Roosendaal is een 2-jarige praktijkgerichte hbo-opleiding. De academie verzorgt 9 opleidingen in verschillende richtingen. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met organisaties in de regio. Studenten die bij de academie afstuderen hebben zoveel praktijkervaring dat ze direct ingezet kunnen worden.

 

Ook opdrachtgever worden?

Heb je als bedrijf een geschikte opdracht laat het dan weten aan de academie. Je kunt je vraagstuk aanmelden via een mail naar Connect [email protected]. Bellen voor meer informatie kan ook. De medewerkers van Connect zijn bereikbaar op 088 525 3236 en vertellen graag welke mogelijkheden er zijn voor bedrijven om opdrachtgever te worden.