6 oktober 2022
Samenwerking

Ad-academie zoekt problemen

Ja, je leest het goed. Wij zoeken problemen. Niet in de vorm van gedoe, maar in de vorm van vraagstukken van bedrijven waar onze studenten hun tanden in kunnen zetten tijdens de LEV-weken. Het idee is dat onze studenten ervaring opdoen en dat organisaties een frisse blik en een uitgewerkte oplossing krijgen.


Wat zijn de LEV-weken?

Tijdens de LEV-weken werken eerstejaars studenten in concurrerende groepen aan een bestaand vraagstuk van een bedrijf. Bijzonder is dat ze dat in multidisciplinaire teams doen. Dit betekent dat ze het vraagstuk vanuit een technische, economische én sociale invalshoek onderzoeken. Een professionele jury bestaande uit docenten en het bedrijf zelf evalueert de resultaten. Er zijn 2 LEV-weken: de eerste week werken studenten aan een probleemanalyse, de tweede week draait om een oplossingsgericht implementatieplan. De eerste week start 7 november.


Dit levert het bedrijven op

Meedoen aan de LEV-weken levert bedrijven veel op. Ten eerste krijgen ze een frisse blik van jonge talenten en een bruikbaar advies op een bestaand vraagstuk in de organisatie. Daarnaast is het een kans om studenten en dus potentiële nieuwe medewerkers enthousiast te maken voor hun bedrijf. En als kers op de taart is er nog het maatschappelijke aspect. Door mee te doen helpen bedrijven studenten aan praktijkervaring.


Rol van bedrijven

Deelnemende organisaties leveren een actueel vraagstuk aan waar studenten meteen mee aan de slag kunnen. Ze maken kennis met onze studenten en lichten kort hun vraagstuk toe. Daarna komt er een groepje studenten een dagdeel werken bij het bedrijf. De rest van de week is er iemand van het bedrijf beschikbaar voor vragen. Aan het einde van de week presenteren de studenten het eindresultaat. De opdrachtgevers zijn natuurlijk uitgenodigd.


Oproep!

Heb je als bedrijf een geschikte opdracht dan horen wij dat graag? Je kunt je vraagstuk aanmelden via een mail naar Connect. Bellen voor meer informatie kan natuurlijk ook. We zijn bereikbaar op 088 525 32 36 en leggen graag uit hoe het werkt.


Over Associate degrees Academie

Onze academie in Roosendaal is een 2-jarige praktijkgerichte hbo-opleiding. We verzorgen 9 opleidingen in verschillende richtingen en wij werken hiervoor nauw samen organisaties in de regio. Studenten die bij ons afstuderen hebben zoveel praktijkervaring dat u ze direct kunt inzetten.