10 januari 2022
Opleidingen

14 nieuwe uitstroomprofielen!

We hebben 14 nieuwe uitstroomprofielen! Komend studiejaar kunnen studenten nog gerichter kiezen. En bedrijven kunnen straks profiteren van professionals met een duidelijk specialisme.


De Ad-academie in Roosendaal heeft nu 9 voltijd hbo-opleidingen. En elke opleiding heeft verschillende uitstroomprofielen. Met de nieuwe profielen spelen we in op de vraag vanuit bedrijven in de omgeving. Dat is belangrijk want zo binden we hoger opgeleiden aan de regio. Studenten zijn enthousiast, vooral omdat ze zich mogen specialiseren en kunnen kiezen voor een concreet beroep.

De nieuwe profielen

  • Finance: Assistent-controller, Assistent-accountant, Financieel sociaal dienstverlener

  • HSW: Welzijnsmakelaar, Leefstijladviseur, Zorginnovator
  • Engineering: Mechatronics engineer, Electrical engineer, Mechanical engineer
  • Informatica: Appdesigner en -ontwerper, Webdesigner en -ontwerper, Systemdeveloper
  • Logistiek: Supply chain co√∂rdinator, Logistiek engineer

Open dag

Op 12 februari hebben we weer een ouderwetse Open dag. Hier hoor je alles over onze opleidingen en de nieuwe uitstroomprofielen. Er valt wat te kiezen! Als studiekiezer ben je van harte welkom met 1 introduc√©e. Uiteraard vind je er ook algemene informatie over Associate degrees. En wellicht nog belangrijker, je ziet het gebouw, maakt kennis met docenten en proeft de sfeer! Interesse? 

Hulp bij studiekeuze

Voor studiekiezers die nog geen idee hebben wat ze willen studeren en die niet weten hoe ze de juiste opleiding moeten kiezen, hebben we een pagina Online studiekeuze ingericht: 6 heldere stappen helpen bij het maken van de juiste keuze. Studiekiezers kunnen hier 24/7 terecht!

Associate degrees

Een Associate degree is een 2-jarige praktijkgerichte opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma op onderwijsniveau 5. Het is een mooie vervolgstap voor mbo 4-studenten en praktische havisten. De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. De academie heeft ruim 750 studenten en 9 voltijd Ad-opleidingen met verschillende uitstroomprofielen.