7 oktober 2021
Opleidingen

Studenten zetten opleidingen van de Associate degrees Academie op nummer 1

Docent begeleidt studenten op Associate degrees Academie

De vlag hangt uit! Maar liefst 2 van onze 9 opleidingen zijn door studenten beoordeeld als de beste in hun vakgebied. Dat blijkt uit de resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2021. Met prachtige resultaten en een overduidelijke tevredenheid onder de studenten, mogen de opleidingen Bedrijfskunde en Human Resource Management zich nummer 1 noemen! De enquête werd door bijna 50% van de Ad-studenten ingevuld.


Topopleidingen

Studenten van de opleiding Bedrijfskunde zijn onder andere tevreden over de inhoudelijke en didactische kwaliteit van de docenten, de inhoud van het lesprogramma en de manier waarop getoetst en beoordeeld wordt. Studenten van de opleiding Human Resource Management zijn zeer tevreden over de manier waarop zij voorbereid worden op het werkveld. Ook zijn zij te spreken over de begeleiding en feedback van de docenten. Zowel Bedrijfskunde als HRM wordt goed beoordeeld op de algemene sfeer van de opleiding. Een mooi rapport dus! En dat wordt beloond met een kwaliteitszegel.
 

Trots

Dat er 2 opleidingen van de Associate degrees Academie bekroond zijn met een nummer 1 kwalititeitszegel, is bijzonder. De enquête is immers afgenomen tijdens de pandemie. Bovendien is het de eerste keer dat de Associate degrees academies zijn meegenomen in de Nationale Studenten Enquête. Onze directeur Roland van der Poel: “Dit is een prachtig compliment van onze studenten. Trots ben ik dan ook op onze docenten, want zij hebben ervoor gezorgd dat studenten ons in tijden van een wereldwijde pandemie nog steeds weten te waarderen. Dan lever je pas echt mooi werk af.” Ook twee partners van de Associate degrees Academie doen het goed in de ranking. Avans Hogeschool scoort voor de 10de keer de titel ‘Beste grote hogeschool van Nederland”. HZ University of Applied Sciences weet een derde plek te bemachtigen in de categorie ‘Middelgrote scholen’.


Nationale Studenten Enquête

De Nationale Studenten Enquête is een grootschalig landelijk onderzoek waarin naar de mening wordt gevraagd van studenten in het hoger onderwijs over hun opleiding en onderwijsinstelling.