28 september 2021
In de media

146 afgestudeerden ontvangen diploma in St. Janskerk

Diplomering 2021 Associate degrees Academie Roosendaal

Geen rode, maar een groene loper sierde 2 dagen lang de St. Janskerk in Roosendaal. Die lag er speciaal voor de 146 afgestudeerden van de Associate degrees Academie in Roosendaal. En terecht! In slechts 2 jaar behaalden zij hun hbo-diploma. Alle ingrediënten voor een feestelijke diplomering waren afgelopen donderdag en vrijdag aanwezig: een prachtig versierde kerk, een hartverwarmende ceremonie en het, zoals de traditie betaamt, massaal gooien van de squarecaps.


Voor zo’n 150 studenten van de opleidingen Bedrijfskunde, Built Environment, Engineering, Finance, Health & Social Work, Human Resource Management, Informatica, Logistiek en Management was het eind vorige week zover: het ondertekenen van het felbegeerde papiertje.

Volgens Roland van der Poel, directeur van de Associate degrees Academie, een belangrijk moment waar te allen tijde bij stil moet worden gestaan. Van der Poel vertelt “Met trots kijk ik terug op een geslaagde diplomering, waarbij we de studenten, in het bijzijn van hun familie en vrienden, persoonlijk hun diploma hebben kunnen overhandigen op een mooie locatie in Roosendaal. Extra trots ben ik op deze studenten, want als je je 2-jarige hbo-opleiding weet af te ronden in tijden van een pandemie, dan schrijf je geschiedenis.”

Hoewel de afgestudeerden uiteraard de sterren van de avond waren, stonden er tijdens de eerste ceremonie ook drie special guests op de gastenlijst. René van Ginderen (wethouder Gemeente Roosendaal), Jacomine Ravensbergen (vicevoorzitter College van Bestuur van Avans Hogeschool) en John Dane (voorzitter College van Bestuur van HZ University of Applied Sciences) waren aanwezig om de studenten succes te wensen voor de toekomst en de eerste diploma’s uit te reiken.