11 januari 2021
Studiekeuze

Studenten van de Associate degrees Academie hebben wat te kiezen

Onze opleiding Human Resource Management (HRM) heeft nieuwe uitstroomprofielen. Dat betekent dat studenten gerichter kunnen kiezen binnen het brede vakgebied van HR. En dat bedrijven straks kunnen profiteren van HR-professionals met een duidelijk specialisme.


Met de nieuwe profielen speen we in op de vraag vanuit bedrijven in de omgeving. Dat is belangrijk want zo binden we hoger opgeleiden aan de regio. Na de zomer kunnen nieuwe studenten HRM een keuze maken uit 3 profielen: HR-Officer, HR-Recruiter en HR-Talentcoach. Vorig jaar startten ook onze opleidingen Bedrijfskunde en Management met uitstroomprofielen. Studenten zijn enthousiast, vooral omdat ze zich mogen specialiseren en voor een concreet beroep kunnen kiezen.

 

Online Open avond

Op woensdag 3 maart organiseren we een online Open avond voor studiekiezers en hun ouders. In live presentaties krijgen bezoekers meer informatie over onze 9 voltijd opleidingen én de profielen. En er is ruimte om te chatten met docenten en studenten. Dit blijkt een laagdrempelige manier voor studenten om al hun vragen te stellen. 

Hulp bij studiekeuze

Voor studiekiezers die nog geen idee hebben wat ze willen studeren en die niet weten hoe ze een goede opleiding moeten kiezen, hebben we een pagina Online studiekeuze ingericht. Zes heldere stappen helpen bij het maken van de juiste keuze. Studiekiezers kunnen hier 24/7 terecht!
 

Associate degrees

Een Associate degree is een 2-jarige praktijkgerichte opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma op onderwijsniveau 5. Het is een mooie vervolgstap voor mbo 4-studenten en praktische havisten. De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences. De academie heeft ruim 500 studenten en 9 voltijd Ad-opleidingen.