12 november 2020
Studiekeuze

Een online Open avond werkt

Online open avond woensdag 18 november 2020 Associate degrees Academie Roosendaal

“Het beeld matcht met de realiteit.” Dat zegt Kim Machielsen onze online Open avond. Na een online presentatie en een gesprek met een docent koos Kim voor de 2-jarige hbo-opleiding Human Resource Management. “Ik ben in september gestart en de opleiding is precies zoals ik had verwacht. Ik zit hier helemaal op m’n plek!” Op 18 november staat de volgende online Open avond gepland.


Tijdens onze online Open avond volgen studiekiezers online presentaties van 1 of 2 opleidingen. Wij werken hiervoor met Teams. Kim vindt dit ideaal. “Je ziet en hoort de docent heel goed, het voelde alsof ik erbij zat. Ook fijn is de co-presentatie met een student. Deze bevestigt de woorden van de docent, maar zegt het ook als het anders is. Zo krijg je het echte verhaal te horen.”

Natuurlijk miste Kim het om even door ons gebouw te dwalen en de sfeer te proeven. Maar een online Open avond heeft ook voordelen, vindt ze. “Omdat alle deelnemers hun geluid op mute zetten, is het heel rustig. Je kunt aandachtig luisteren naar de uitleg over de opleiding. Dat is live wel eens anders. Ook is de drempel om vragen te stellen lager. Dat kan namelijk gewoon via de chat.”
Wij zijn blij met de online Open avonden. “Ze worden goed bezocht”, zegt Roland van der Poel, directeur Associate degrees Academie. “Fijn dat we op deze manier de studiekiezers een goed alternatief kunnen bieden.” Ook als je nog niet heel bekend bent met de Associate degrees ben je welkom om een online kijkje te komen nemen.