16 juli 2020
Samenwerking

Ad-academie doet mee met FIT! akkoord

Het allereerste Roosendaals FIT! Akkoord is een feit. En natuurlijk doen wij mee! Samen met 30 andere organisaties willen we alles doen om Roosendaal weer fit en gezond te krijgen. Onze eerste actie was het rookvrij maken van de Associate degrees Academie.


Alle ondertekenaars van het akkoord zetten zich in voor gezonde inwoners, werknemers én studenten. Zo streven we er samen naar om onze kinderen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien. Dit betekent dat scholen, sportverenigingen, kinderdagverblijven en alle organisaties die met jongeren te maken hebben in 2025 rookvrij zijn. Zo lang wilden wij niet wachten, dus onze eerste actie in het kader van het FIT! Akkoord was een duidelijk Rookvrij-beleid voor de hele academie.

Gezond idee
Het initiatief om mee te werken aan dit akkoord kwam van onze opleiding Health & Social Work (H&SW). Logisch, want hier zijn docenten en studenten dagelijks bezig met het welzijn van mensen. Hoe bevorder je hun veerkracht? En hoe zorg je dat mensen hun gezondheid op peil houden? H&SW heeft dus al een heleboel gezonde ideeën voor de studenten in Roosendaal. Binnenkort vertellen we je hier meer over.

Over het FIT! akkoord
Het FIT! akkoord moet bijdragen aan fitte Roosendalers. Niet alleen op het gebied van bewegen en sporten, maar ook door gezonde voeding en bijvoorbeeld het onderhouden van sociale contacten.  Het is een begin van een langer traject waarin de aangesloten organisaties samenwerken aan FIT!-acties. Denk bijvoorbeeld aan een gezonde schoolkantine, sport- en beweegfaciliteiten in de openbare ruimte, voedingsadvies, wandel- en fietsapps, beweegcoaches in verzorgingstehuizen en ondersteuning bij activiteiten voor mensen met een krappe beurs. 

Geïnteresseerd, aanmelden of informatie opvragen over het FIT! Akkoord? Dat kan via [email protected].