9 januari 2020
Samenwerking

Multidisciplinaire Dag door en voor studenten op de Associate degrees Academie

Multidisciplinaire dag voor en door studenten Associate degrees Academie

Woensdag 18 december was een bijzondere dag voor studenten van de Associate degrees Academie in Roosendaal. Tijdens deze Mulidisciplinaire Dag werkten zij samen met bedrijven uit de regio aan een aantal vraagstukken. Op deze manier wil de academie de verbinding maken tussen haar studenten en het bedrijfsleven. En dat is gelukt!


Jouw toekomstige werkplek!
De organisatie van het evenement was dit jaar in handen van tweejaarsstudenten Management. Het thema was 'Jouw toekomste werkplek'. De opleidingen van de academie sluiten aan bij wat het bedrijfsleven tegenwoordig vraagt. Daarom is er gekozen voor bedrijven uit allerlei branches. 

Bedrijven enthousiast
De studenten Management hebben vooraf verschillende bedrijven benaderd. Belangrijkste vraag: 'Hebben jullie een interessant vraagstuk voor de Multidisciplinaire Dag?' Bedrijven reageerden enthousiast en een groot aantal kwam naar het evenement. Bijvoorbeeld de Brandweer Roosendaal, RSD Citymarketing, Alwel, Stembak, InZicht Marketing, Evinst, BN DeStem, B&IS en de Gemeente Roosendaal. De bedrijven gaven na afloop aan dat ze samenwerking met studenten erg zinvol vonden. De dag eindigde met een netwerkborrel. Hier gingen studenten en bedrijven onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar in gesprek over de mogelijkheden van een stage en andere opdrachten.

Burgemeester en wethouder
Ook de burgemeester Han van Midden en wethouder Toine Theunis waren aanwezig. Zij vonden het een goed initiatief en moedigden een aantal idee├źn van de studenten aan. Zo had een groepje studenten een tof idee over een activiteit voor tijdens de Vuelta 2020 die langs Roosendaal komt. 'Ik zie jullie plannen graag tegemoet komen!', zei van Midden daar enthousiast op.

Dit bericht is door de tweedejaarsstudenten Mangement zelf geschreven.