'Onze academie is ook onze stageplek. Handig, want we weten wat we aan elkaar hebben.'

Ricardo, Yoah en Rico

Ricardo Jansen, Yoah Nzika, Rico Ghossein volgen de Associatie degree Built Environment. Ze lopen stage bij de Associate degree Opleiding. Lees hier hun verhaal.

Stage ervaring Ricardo, Rico, Yoah, Built Environment

Ricardo vertelt over hun stage bij de Associate degrees Acedemie

Kun je iets meer vertellen over het bedrijf waar je stage loopt?

Wij lopen stage op onze eigen school, de Associates degrees Academie. Dit is een vrij nieuwe academie aan het Mill Hillplein in Roosendaal. Ze hebben in totaal 20 opleidingen en uitstroomprofielen. Een Associate degree is een 2-jarige hbo-opleiding waar je vooral leert door te doen. Wij vinden het fijn om stage te lopen in een vertrouwde omgeving. Zo kennen we de meeste contactpersonen al van de opleiding en weten we wat we aan elkaar hebben.


Hoe hebben jullie dit bedrijf gevonden?

Ricardo: Ik werd gevraagd door mijn docent Peter de Jonge. Hij zocht iemand om mee te denken over inrichting van het Mill Hillplein. Maar dit project was zo groot dat uiteindelijk ook Yoah en Rico zijn gevraagd. En dat was fijn want door corona was het best lastig om een goede stageplek te vinden.


Wat zijn jullie werkzaamheden?

Wij denken mee over de toekomst van het Mill Hillplein. Het project Mill Hillplein is het begin van een groot project van de gemeente Roosendaal én de Associate degrees Academie. Het uiteindelijke doel is om een nieuw visitekaartje te maken voor de stad Roosendaal en de academie. Ze willen het plein moderniseren én een campus aanleggen. Het eerste doel is om ervoor te zorgen dat de academie weer een mooie buitenruimte heeft waar Roosendaal en de gebruikers van het Mill Hillplein trots op kunnen zijn. Onze werkzaamheden draaien om de inrichting van het Mill Hillplein. Denk aan: onderzoeken van het ontwikkelingsgebied, meetings met stakeholders, ontwerp van het plein, onderzoeken van de huidige verkeerssituatie, een duidelijk beeld creëren van hoe het plein eruit kan zien na onze toegevoegde ideeën en overige analyses maken.


Wat hebben jullie kunnen toepassen dat je tijdens de opleiding hebt geleerd?

Onder andere ontwerpen in 3D. Dat leerden we voor een eerder project op school waarin we nieuw gebied moesten ontwikkelen. Hiervoor hebben we een kiosk ontworpen in het plangebied de Bulkenaar. Dat hebben we gedaan in het 3D-programma Sketchup. Hiervan hebben wij veel geleerd. Het heeft ons geholpen om beter overzicht te creëren van een situatie. Bij deze stage wordt er wel wat meer van ons verwacht, maar dat vinden we alleen maar leuk!


Hoe ervaar je de stage tijdens de coronacrisis?

Door de huidige pandemie is het lastig om afspraken te maken, omdat je nu weinig fysiek contact hebt met mensen. Hierdoor loopt de communicatie soms spaak. Aan de andere kant heeft het ook voordelen. Wij wonen alle drie in Zeeland en waardoor we soms 3 uur onderweg zijn voor een meeting van 30 minuten. Dan is een online meeting heel fijn!

Ja, ik zoek een stagiair!

Heeft jouw organisatie een interessante stageopdracht en zoek je een stagiair, laat dan je gegevens achter via de button. Liever meteen contact? Bellen of mailen kan natuurlijk ook!
 
Neem contact op

en vraag naar Ayse Singin

call 088 525 32 36

mail [email protected]