"Ik vind het fijn dat de academie en de opleiding kleinschalig zijn."

Daniëlle Melis

Daniëlle volgt de Associate degree Informatica. Ze vertelt over haar ervaring met deze 2-jarige opleiding.

Danielle Melis student Associate degrees Academie

Daniëlle vertelt over haar opleiding

Wat deed je voor je aan de opleiding begon?

Ik heb de havo op het Calvijn College in Goes gedaan. Daar kregen we een paar uur per week het vak Informatica. Dat vond ik superinteressant, maar was nog echt de basis: we kregen een klein beetje programmeren, waren bezig met binair rekenen en ik heb daar ook basis van de programmeertaal SQL geleerd. Dat is nu wel heel fijn, want het vak SQL vind ik daardoor erg makkelijk.


Welke opleidingen heb je nog meer overwogen?

Ik ben ook bij economische opleidingen gaan kijken bij de Hogeschool Rotterdam en de HZ. Maar ik vond die 4-jarige opleidingen te weinig praktijkgericht. Het werd me steeds duidelijker dat ik de  betakant op wilde. Dus toen ik over Informatica hoorde leek me dat wel wat!


Waarom heb je voor een Associate degree gekozen?

Ik vond een opleiding van 4 jaar veel te lang. Toen ik erachter kwam dat je ook in 2 jaar je diploma kunt halen, leek me dat ideaal. 2 jaar op school zitten is voor mij precies lang genoeg.


Hoe ziet een gemiddelde dag eruit?

Ik woon in Baarland, in de zak van Zuid-Beveland. Ik rijd eerst een half uur met de scooter naar de trein. Dan ga ik met de trein naar Roosendaal. Van deur tot deur doe ik er ongeveer anderhalf uur over. We hebben op school vaak een ochtend- en een middagblok. Dan krijgen we eerst wat uitleg en gaan daarna zelf aan de slag. Meestal zijn we uiterlijk 15.00 uur klaar en ben ik rond 17.00 of 18.00 uur thuis. Ik maak dus best lange dagen en probeer daarom al mijn werk zoveel mogelijk op school te doen.


Wil je hierna een bachelor gaan doen?

Nee. Ik ga mijn afstudeerstage lopen bij een e-strategy bedrijf voor software-ontwikkeling. Daar ga ik me vooral bezig houden met de front end ontwikkeling van apps en websites. Ik vind het leuk om contact te hebben met klanten voor wie je die apps en websites bouwt, dus ik wil me daar graag verder op specialiseren bij een bedrijf en gewoon na mijn opleiding gaan werken.


Waar leer je het meeste van?

Ik leer het meeste van zelf doen, dus van de beroepsproducten leer ik het meest. Daarbij moet je een product van begin tot eind maken. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met een app en website voor Ikigai Cables. Klanten kunnen een QR-code scannen zodat ze op de website de informatie over een door hun bestelde kabel kunnen inzien. Voor school moeten we er ook machine learning in verwerken, dus we zorgen ervoor dat de voorraad automatisch wordt bijgehouden en dat ook automatisch wordt bijgehouden welke producten besteld moeten worden.


Wat wil je kwijt over de academie?

Ik vind het fijn dat de academie en de opleiding kleinschalig zijn. Als je bij het beroepsproduct niet precies weet hoe het moet, loop je heel snel en makkelijk naar iemand toe. Ik vind het ook heel fijn dat docenten zich niet boven je verheven voelen, maar dat je echt met elkaar op een lijn zit.