Wat kan een Ad'er voor u betekenen?

Bedrijven en instellingen

Wij zoeken verbinding met werkgevers via:

 • Praktijkopdrachten
  Wij zijn constant op zoek naar interessante praktijkopdrachten, die onze studenten op school of bij u in het bedrijf kunnen uitvoeren. In ruil daarvoor krijgt u een oplossing voor een probleem of nieuwe inspiratie. Bovendien draagt u bij aan de goede aansluiting van onderwijs op arbeidsmarkt. Door deze praktijkgerichte manier van leren en werken is een afgestudeerde student startklaar en zijn zijn kennis en vaardigheden up-to-date.

 • Stages en afstuderen
  Ook zoeken we bedrijven waar studenten relevante werkervaring kunnen opdoen. Denk aan stages en afstuderen. Voor meerdere dagen per week of fulltime, voor een kortere of langere periode. Door de wisselwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven krijgt u een stagiair of afstudeerder die de nieuwste ontwikkelingen kent en het gewend is om in de praktijk te werken. Het voordeel voor u als werkgever is dat de student operationele taken kan uitvoeren en tegelijkertijd mee kan denken over de strategie. 

 • Gastlessen
  En bent u een enthousiaste professional die alle ervaring en expertise graag wil delen met studenten tijdens gastlessen of tijdens een bedrijfsexcursie, dan gaan we graag met u in gesprek. 

 • Onderwijsontwikkeling
  Goed nieuws. U kunt direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van de opleiding. Dan praat u mee over de competenties die wij van onze studenten vragen. En kunt u dat laten aansluiten op wat u zoekt in een werknemer. Dankzij uw input weten we precies aan welke kennis en vaardigheden behoefte is.

Avans_academie_0302.jpg

Verbinders tussen denken en doen

Technologische ontwikkeling en verdergaande globalisering leiden tot meer dynamiek op de arbeidsmarkt en stellen nieuwe eisen aan toekomstige professionals. Functies worden complexer. Daardoor heeft u vaker hoger opgeleide medewerkers nodig, maar niet altijd iemand met een bachelorniveau. De Associate degree (Ad) zit qua niveau tussen mbo 4 en hbo-bachelor in. Het is een 2-jarige zelfstandige, praktijkgerichte hbo-opleiding, waarin studenten theoretische kennis verdiepen en praktische vaardigheden uitbreiden. 

Bekijk de video

Wat kan een Ad'er voor u betekenen?

Veelgestelde vragen

De antwoorden op de vragen die nu bij u opkomen, staan waarschijnlijk in ons overzicht met veelgestelde vragen van bedrijven.

De Associate Degrees Academie is partner van Samen in de Regio. Deze netwerk-organisatie verbindt het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties. Aangesloten organisaties leveren graag een bijdrage aan het welzijn van anderen. En door samen te werken, kunnen ze nog meer bijdragen. 

Contact

Heeft u een stageplek of een opdracht voor onze studenten ? Neem dan contact op met Connect.

Connect verbindt bedrijfsleven en onderwijs. U kunt ons bellen, mailen of bezoeken bij de Associate degrees Academie.

Franka Peeters 
088 - 525 86 51 
connect@ad-academie.nl

Vergelijking onderwijsniveaus

Een overzicht van de competenties van de verschillende onderwijsniveaus:

Associate degree

HBO

Onderwijsniveau 5 2 jaar

De student verbindt vakmanschap met operatie en strategie.

De student past theorieën uit het vakgebied toe op praktische vraagstukken.

De student werkt onder begeleiding aan complexe taken en stuurt onder begeleiding een operationeel team aan.

De student communiceert over zijn taken en weet wat die bijdragen aan de doelen van de organisatie.