Studiekeuze? Lees deze blog!

5 redenen om te kiezen voor een Associate degree

Sta je op het punt om het mbo te verlaten? Dan valt er weer wat te kiezen! Je kunt natuurlijk je boeken dicht doen en op zoek gaan naar een leuke functie. Maar wat als je voelt dat je nog niet klaar bent? Dan is een 2-jarige hbo-opleiding een goede optie. Hoor van onze studenten waarom!

Onze studenten geven je 5 redenen om te kiezen voor een Associate degree


Je hebt een diploma, maar je voelt dat er meer in zit. Dat hadden deze 5 studenten ook. Ze zijn blij met hun keuze voor een Associate degree. Lees in 5 redenen waarom!
Testimonial Associate degree Informatica, Thomas Hopstaken Testimonial Associate degree Informatica, Thomas Hopstaken

1: "Je leert het meest door het gewoon te doen."

(Thomas Hopstaken, Opleiding Informatica)

Ons onderwijs is praktijkgericht. Natuurlijk krijg je ook theorie, maar wat je leert pas je meteen toe in projecten en tijdens stages. Hierdoor is een Associate degree heel geschikt voor mbo’ers. Na een Associate degree heb je niveau 5, dat zit tussen mbo 4 en bachelor in. Dat betekent dat je de taal spreekt van de werkvloer, maar ook die van de beleidsmakers. En dat is precies het soort medewerkers waar veel bedrijven naar op zoek zijn!
 

2: "Het duurt maar 2 jaar en je kunt doorstromen."

(Jara van Wamel, opleiding Bedrijfskunde)

Bij onze voltijdopleidingen heb je na 2 jaar je hbo-diploma. Omdat we goed aansluiten op het mbo is de kans ook groot dat dit lukt. Je kunt dan solliciteren op functies met hbo-niveau. Of je kunt verder studeren. Verwante bachelors hebben vaak een programma op maat, zodat je na je Associate degree in 2 jaar je bachelor kunt halen. Alle opties liggen dus nog open!
 
Student Femke van Poppering van de Associate degree Bedrijfskunde met het uitstroomprofiel Ondernemer draagt een spijkerjasje en poseert buiten Student Femke van Poppering van de Associate degree Bedrijfskunde met het uitstroomprofiel Ondernemer draagt een spijkerjasje en poseert buiten

3: "Je kunt kiezen uit verschillende uitstroomprofielen."

(Femke van Popering, Opleiding Bedrijfskunde, profiel Ondernemer)

Onze academie heeft 9 opleidingen en 11 uitstroomprofielen. Dat betekent dat je heel gericht kunt kiezen voor een concreet beroep. Bij Bedrijfskunde bijvoorbeeld voor marketeer of ondernemer. En bij HRM voor recruiter of talentcoach. Bedrijven zijn daar blij mee want die kunnen zo profiteren van professionals met een duidelijk specialisme.
 
Maaike Bakx medewerker Associate degrees Academie Maaike Bakx medewerker Associate degrees Academie

4: "De docent is meer een coach."

(Maaike Bakx, opleiding Human Resource Management)

Het onderwijs is net wat anders dan je gewend bent. Zo staat de docent niet voor de groep, maar ernaast. Je werkt echt samen. Je kunt je docent ook gewoon appen als je een vraag hebt. Verder werk je veel groepjes aan echte opdrachten van bedrijven in de regio. Heb je behoefte aan extra begeleiding dan is er Student Succes. Hier kun je terecht als je je persoonlijk wilt ontwikkelen of behoefte hebt aan ondersteuning.
 
Testimonial Ad Built Environment, Joan Castelijn Testimonial Ad Built Environment, Joan Castelijn

5: "Het is een kleine opleiding en de sfeer is goed."

(Joan Castelijn, opleiding Built Environment)

Onze academie is kleinschalig ingericht, zodat je makkelijk contact hebt met je docenten. Sowieso zijn bij ons de lijnen kort en is iedereen makkelijk benaderbaar. Het gebouw is fris en open. Er zijn op open lesruimtes en plekken om rustig te werken of even te relaxen. Stoom afblazen kan aan de pingpongtafel!
 

Nog meer redenen?

Waarschijnlijk ben je al om, maar heb je toch meer argumenten nodig dan nodigen we je graag uit voor een van onze Open avonden. Check evenementen voor de datums. Op onze site vind je trouwens ook al onze opleidingen en uitstroomprofielen én meer verhalen van studenten. Laat je informeren en ontdek of een Associate degree bij jou past!