Meet & Match

Samen met jou bekijken we of je de juiste studiekeuze hebt gemaakt. En of verwachtingen aansluiten bij de opleiding. 

De Meet & Match bestaat uit een aantal vaste onderdelen.

 1. Voor je naar ons komt, willen we wat dingen van je weten:
  • je vult een persoonlijke vragenlijst in
  • je doet een taaltest Engels, zodat wij kunnen bepalen op welk niveau Engels je zit
 2. De (online) Meet & Match-middag:
  • je hebt een gesprek met de opleiding
  • als je dat wilt, kun je deze middag een adviesgesprek aanvragen
 3. Ons advies:
  Op basis van de thuisopdrachten en de Meet & Match-middag schrijven wij een advies voor je. Daarin staat of we denken dat de opleiding en jij een match zijn of dat je beter voor een andere opleiding kunt kiezen. Je krijgt ons advies via de mail.

Veelgestelde vragen

Ik kreeg na de Meet & Match een positief advies. Nu ben ik gezakt voor mijn eindexamen. Behoud ik mijn advies voor volgend jaar? 

Nee. In dat geval meld je je volgend jaar opnieuw aan en volg je opnieuw de procedure.

Ik meld me aan voor verschillende opleidingen bij Associate degrees Academie. Bij welke opleiding doe ik de Meet & Match? 

Wij nodigen je uit voor de Meet & Match van de opleiding van je eerste keuze. Als je voorkeursopleiding wijzigt, dan volg je bij deze andere opleiding opnieuw de procedure. Je volgt namelijk altijd een Meet & Match voor de opleiding waarmee je wilt starten.

Ik heb me op tijd aangemeld, de Meet & Match gedaan, maar de opleiding is toch niet wat ik zoek. Wat nu?

Als je op tijd was met je aanmelding, dan mag je tot en met 31 juli je aanmelding wijzigen. Vervolgens doorloop je voor de nieuwe opleiding waarvoor je je hebt aangemeld nogmaals het Meet & Match programma.

Wanneer heb je een adviesgesprek/wanneer niet?

Er zijn twee mogelijkheden: (1) De opleiding nodigt je uit voor een adviesgesprek tijdens de Meet & Match middag. Dit doen we als we graag met je willen doorpraten over de input die je ons hebt gegeven. (2) Je kan altijd zelf vragen om een gesprek, bijvoorbeeld als je nog twijfels hebt.