Ondernemen

Ad Small Business en Retail Management in Roosendaal

Introductie

Onderneem

Tijdens deze tweejarige hbo-opleiding Small Business en Retail Management (SBRM) start je je eigen onderneming. Je gebruikt de tools die wij aanbieden om succesvol te worden. 

Als afgestudeerde SBRM’er ken je je weg in de dynamische off- en online marktomgeving. Je werkt als zelfstandige in het midden- en kleinbedrijf, in een B2B- of in een B2C-omgeving. In binnen- of buitenland. Je spart met je netwerk van andere ondernemers om tot een hoger niveau te komen. 

Jij

Jij redt jezelf, laat je niet uit het veld slaan door tegenslagen en je onderneemt met passie. Je bent een eigenwijze doorzetter. Hebt flair en legt gemakkelijk contact. Een 24/7-mentaliteit past bij jou.

Van verkopen krijg je een kick, net als van productontwikkeling en het promoten van je eigen bedrijf. Het risico dat bij ondernemen hoort spreekt je juist aan. Want je wilt zelf verantwoordelijk zijn voor je eigen succes. Je vindt het belangrijk om van toegevoegde waarde te zijn voor de samenleving door op een creatieve en duurzame manier te ondernemen.

Waarom een Associate degree SBRM?

De opleiding is uniek. Je start met je eigen onderneming en kunt daar 2 jaar lang aan werken. Naast een diploma heb je na 2 jaar ook een eigen bedrijf. Jouw ondernemende houding bepaalt het succes van je onderneming. 

De Ad Small Business en Retail Management kun je ook volgen in Den Bosch

123
123
123
Wat ga je doen?

Het programma

Het eerste jaar werk je aan projecten en krijg je gastcolleges, instructielessen, praktijkopdrachten en workshops. Deze geven jou de inspiratie die je nodig hebt. Daarnaast ga je zelf op zoek naar kennis. Je leert hoe je toekomstige trends kunt vertalen naar kansen van nu.

Zowel de praktijk als de theorie staan in het teken van jouw eigen onderneming. De thema’s die aan bod komen pas je dan ook toe op je eigen bedrijf. We geven je de ruimte om keuzes te maken die jou als ondernemer verder helpen.

Vakkenpakket

  • Praktijklijn 
  • Expertiselijn
  • Marketing / Communicatie / Sales
  • Financieel / Recht voor de ondernemer
  • Management / Organisatie / HRM / Leiding geven
  • Duurzaam ondernemen
  • Inkoop / Logistiek / Facilitair
  • Zelfregielijn

Tijdens de opleiding ontwikkel je je eigen visie op ondernemerschap. Het laatste half jaar zet je de puntjes op de i van je eigen onderneming. We helpen je om jouw bedrijf succesvol te maken. Ook op de lange termijn.

Na de opleiding

Na je opleiding ga je verder met je eigen bedrijf. Je hebt immers je eigen onderneming. Je kunt doorstromen naar de bacheloropleiding Small Business en Retail Management. Het is nog niet duidelijk of hiervoor een schakelprogramma nodig is. 

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

mbo 4 Alleen als je mbo-opleiding voldoende aansluit, ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met de profielen C&MN&G en N&T heb je economie of m&o nodig.
Vwo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met de profielen C&M, N&G en N&T heb je economie of m&o nodig.

 

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.