Nienke Liefting

"Ik voel me op m'n plek."

Naam: Nienke Liefting
Leeftijd: 22 jaar
Opleiding: Management, eerste jaar, voltijd
School: Associate degrees Academie
Vooropleiding: mbo niveau-4 Medewerker fashion en aan een hbo bachelor commerciële textielkunde gestart
Woont in: Hoeksewaard

Wat heb je voordat je aan deze opleiding begon gedaan?

Ik heb eerst de mbo-opleiding Commerciële medewerker fashion gedaan. Daarna ben ik gestart met de bachelor Commerciële Textielkunde en heb hier mijn propedeuse behaald. Door omstandigheden moesten ik helaas stoppen met de opleiding. Vervolgens heb ik nog een jaar gewerkt.

In het jaar dat ik werkte heb ik een loopbaan-coach gehad. Ik wilde namelijk wel graag nog een hbo-opleiding doen. Door de coach kwam ik in aanraking met het Ad-onderwijs en zo ook met deze academie. Ik ben naar de Open avond van hier geweest, maar ook naar die van de Rotterdam Academy. Ik heb gekozen voor Roosendaal, omdat hier het gebouw helemaal is ingericht voor het Ad-onderwijs. Bovendien voelde ik me hier echt op mijn plek.

Wat verwachtte je van deze opleiding bij de academie?

Ik verwachtte dat het heel erg praktijk gericht zou zijn en ook dat je onderzoek moest doen. Maar in nieuwe situaties probeer ik niet te veel te verwachten. Ik ga er altijd open in en kijk wel wat er gebeurt.

Waarom heb je voor een Associate degree gekozen? 

Omdat ik nog wel graag een hbo-opleiding wilde doen, maar niet 4 jaar lang. Nu kan ik na 2 jaar nog beslissen om in deeltijd verder te studeren aan het hbo.  

Welke opleidingen heb je overwogen?

Ik heb onder andere naar HRM gekeken, maar ik ben eigenlijk wel bij veel opleidingen en verschillende scholen geweest. Want ik wilde de juiste keuze maken. Ik heb gekozen voor Management, omdat het een brede studie is.

Wil je hierna een Bachelor gaan doen?

Ja, het liefst wel. En dan ook meteen na mijn Ad-diploma, maar wel in deeltijd.

Wat vind je het leukste aan de opleiding?

Wat ik leuk vind, is dat de projecten die we doen voor echte bedrijven zijn. Niet verzonnen dus. We gaan aan de slag met een vraagstuk vanuit een organisatie. En dat maakt het ook meteen een uitdaging.

Wat vind je een verbeterpunt?

Zo 1, 2, 3 weet ik niets, dus dat is goed denk ik.

Nienke.jpg

Waar leer je het meeste van?

Dat je hier meer wordt losgelaten dan op het mbo. En ook van de gastcolleges die gegeven worden. Laatst waren er 2 mensen die kwamen vertellen over hun werk en zo krijg je ook een goed beeld van wat je hierna dan kan gaan doen en waar je dan terecht komt.

Wat zijn voor jou ontwikkelpunten en hoe werk je daar aan?

Het plannen en organiseren, ofwel ik heb last van uitstelgedrag. Ik heb bij Student Succes de workshop uitstel-gedrag gevolgd dus daar werk ik aan en  dat helpt ook echt. Ook het schrijven van de portfolio’s helpt mij, zo moet je echt gaan nadenken en je gedrag reflecteren.  

Waar ben je trots op?

Dat ik mijn ontwikkelpunten aanpak. En ik ben ook trots dat ik weet wat ik wil. Doordat ik vorig jaar stopte met mijn bachelor was dat even lastig, maar ik heb mezelf herpakt en zit nu helemaal op m’n plek.

Wat wil je kwijt over deze academie?

Het is echt supermooi en open ingericht. Soms is het lastig om een rustige plek te zoeken, maar uiteindelijk vind je die ook wel.