Marketing

Ad Marketing Management in Roosendaal

Introductie

Voel de kick van verkopen

Verkopen en online marketing. Daar draait het om in deze tweejarige hbo-opleiding. Je specialiseert je in sales of online marketing.

Je leert in de praktijk. De opleiding is deels in een bedrijfssetting   en je werkt aan commerciële vraagstukken van verschillende organisaties. Alleen of samen met andere studenten. Je hebt een drukke agenda en veel contact met bedrijven. Verder bepaal je grotendeels je eigen route. Jij neemt het initiatief en je hebt zelf de regie. 

Waarom een Associate degree Marketing Management?

Deze Associate degree heeft 2 uitstroomrichtingen die geen enkele bacheloropleiding kent: sales en online marketing. Onderzoek toont aan dat bedrijven juist zitten te springen om werknemers met deze specialisaties. Online marketing komt bij de meeste mbo-opleidingen nog weinig aan bod, dus daarmee heb je bij toekomstige werkgevers een extra streepje voor.  

De Ad Marketing Management kun je ook volgen in Den Bosch

123
123
123

Programma

We geven op een andere manier les dan je waarschijnlijk gewend bent. Elke dag is verdeeld in 2 delen. Het ene deel werk je in een soort kantoortuin in groepjes aan opdrachten van bedrijven. In deze multidisciplinaire ruimte is een docent aanwezig om vragen te beantwoorden en het groepsproces of de studievoortgang te bespreken. Het andere deel van de dag krijgt je in een klaslokaal een instructie of een workshop over een bepaald onderwerp. Deze informatie pas je toe bij projectopdrachten.

Het eerste half jaar staat in het teken van het  thema ‘verkoopplan’. De tweede helft draait om ‘e-commerce-plan’. Vanaf oktober loop je 2 aaneengesloten dagen per week stage tot het einde van het schooljaar. Je sluit dit jaar af met een assessment. Je mag deelnemen als je portfolio voldoende bewijs bevat dat je het op het gevraagde niveau bent.

In groepjes werk je aan 2 verschillende projecten. Daarnaast krijg je een eindopdracht. Hiervoor werk je 30 weken lang, 3 dagen per week bij een bedrijf. Natuurlijk krijg je handvatten, maar je mag zelf richting geven aan deze opdracht. Zo wordt het een project dat  echt bij jou past en kun je jouw kwaliteiten nog verder verbeteren. Je sluit dit jaar af met een  assessment.

Sales

Bij sales oefen je in klantcontact, acquisitie, relatiemanagement, problemen oplossen en streven naar een win-winsituatie. Jij wilt scoren en dat mag je hier laten zien. 

Je kiest voor sales als je ondernemend bent, overal kansen ziet en graag met mensen omgaat. Als je je niet makkelijk uit het veld laat slaan en je mannetje staat in onderhandelingen. Eigenschappen van een goede verkoper zijn doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen. Ook zijn ze proactief en werken ze resultaatgericht.

Online marketing 

Bij online marketing leer je hoe je een online omgeving beheert en analyseert. Hoe je  ontwikkelingen kunt volgen en hierop in moet springen voor meer conversie   . 
Je kiest voor deze richting als je online al goed de weg weet en ervan houdt om dingen tot op de bodem uit te zoeken. Je wilt leren meedenken over wat er beter kan in een bedrijf en met goede ideeën komen. Vanuit de praktijk bedenk jij oplossingen die aansluiten bij de strategie. Je onderscheidt je door je analytisch vermogen, oog voor detail, durf en klantgerichtheid.

Toelating

Check of je voldoet aan de toelatingseisen. Alleen dan kun je starten met deze voltijdopleiding.

mbo 4 Alleen als je mbo-opleiding voldoende aansluit, ben je automatisch toelaatbaar voor deze opleiding.
Havo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met het profiel C&M heb je economie of m&o nodig + wiskunde A of B.
Met de profielen N&G en N&T heb je economie of m&o nodig.
Vwo Met het profiel E&M ben je direct toelaatbaar.
Met de profielen C&MN&G en N&T heb je economie of m&o nodig.

 

21+ toets

Je bent 21 jaar of ouder en voldoet niet aan de toelatingseisen. Dan kun je deelnemen aan het 21+ toelatingsonderzoek, afgenomen door Aob Compaz. Kosten zijn € 295. Neem vooraf contact op met de intakecoördinator. Hij helpt je met de procedure.

Na de opleiding

Na deze opleiding vind je vast snel een baan. Elk jaar stijgen de online verkopen, waardoor steeds meer bedrijven op zoek zijn naar jonge mensen met verstand van sales en online marketing. En jij weet hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel voor een klein bedrijf als voor een multinational.

Verder studeren kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld bij de bacheloropleiding Commerciële Economie. Het is nog niet duidelijk of hiervoor een schakelprogramma nodig is. 

Overzicht beroepen
 

  • Key-accountmanager retail
  • Junior e-commerce-manager
  • Salesmanager