Lever je lege flessen in bij de Associate degrees Academie voor Serious Request

Nieuws - 18 november 2019

Alle statiegeldflessen in Roosendaal naar de Associate degrees Academie! De opbrengst gaat namelijk rechtstreeks naar Serious Request. Samen met studenten en buurtbewoners doet de academie er alles aan om geld op te halen en zo jonge mensen te beschermen tegen mensenhandel. Bewoners die flessen brengen worden beloond met een heerlijk kopje koffie of thee én wellicht een gezellig praatje met een student of buurtgenoot.

In de week voor kerst trekken de 3FM-dj’s te voet door Nederland, in estafettevorm. Zij lopen van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Op 19 december lopen de dj’s door Roosendaal en om 13:30 uur passeren ze de Associate degrees Academie. De academie hoopt dan een mooi bedrag te overhandigen.

Kerstgedachte
De Associate degrees Academie wil vooral met elkáár geld inzamelen. De eerste donatie van € 400 hebben ze zelf gedaan, maar de bal ligt nu bij studenten. En die hebben volop ideeën. Zo komt er een tafeltennistoernooi, een 30- seconds-kampioenschap en worden er speciale broodjes verkocht. Ook aan de buurt is gedacht. Natuurlijk kunnen ze statiegeldflessen inleveren, maar ze zijn ook welkom tijdens de speciale spellenmiddag op 28 november en bij de afsluitende kerstlunch op 19 december. Zo zetten studenten én omwonenden zich samen in voor het goede doel.

Eindbedrag
Tijdens de kerstlunch met de omwonenden wordt het eindbedrag van de Associate degrees Academie onthuld. Op 19 december rond 13:30 uur komt The Lifeline langs het pand op weg naar het volgende ‘Chequepoint’. Vanaf daar mag iedereen die wil, meelopen naar het Tongerloplein om daar de cheque te overhandigen aan de 3FM-dj’s.