Vacature docent Finance

Nieuws - 9 oktober 2019

Als docent Finance leer je onze studenten alles over het tot leven brengen van cijfers: niet alleen het opzetten van een goede financiële administratie, maar ook de wereld achter de cijfers.  

Wat: toekomstige professionals opleiden, coachen en begeleiden 
Waar: Roosendaal
Wanneer: per direct
Werkomvang: 0,6 – 0,8 fte

Uitdagend werk
Als docent Finance geef je les aan de studenten van de tweejarige hbo-opleiding van de Associate degrees Academies. Je leert de studenten niet alleen nauwkeurig een administratie op te zetten, maar neemt ze ook mee in de bredere context van het vak Finance. Dit betekent het bijbrengen van uitgebreide kennis op gebieden als bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, administratieve organisatie, bestuurlijke informatievoorziening en (fiscaal) recht. Parallel leren de studenten deze basiskennis toepassen in praktijkgerichte opdrachten. In de bredere context van een bedrijfsomgeving gaan de studenten data analyseren, interpreteren en verbetervoorstellen doen.

Onze Ad-opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Een nauwe aansluiting met de beroepspraktijk is dus onmisbaar. Daarom ben je altijd op zoek naar samenwerking met jouw netwerk en met externe deskundigen. Je weet onze opleiding Finance verder te profileren in het werkveld.

Je bent enthousiast en je haalt energie uit het begeleiden, stimuleren en motiveren van onze studenten. Je weet ze op te leiden tot financiële professionals in het werkveld.  

Juiste match
•    Jouw expertise ligt op meerdere financiële aandachtsgebieden van de opleiding en 
•    Je hebt een relevante afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau. 
•    Pionieren gaat je goed af en je verstaat de kunst om potentiële problemen in oplossingen om te zetten. 
•    Vanuit je praktijkervaring heb je een relevant en actueel, bij voorkeur regionaal, netwerk in de praktijk.
•    Als je nog geen Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid hebt, dan ben je bereid om die te halen. BKE-certificering is een pre.
•    Je hebt ervaring met activerende didactiek en nieuwe vormen van toetsing.
•    Als je bij eerdere functies in het mbo of hbo ervaring hebt opgedaan in het onderwijs, heb je een streepje voor.
•    Voor jonge mensen ben je een ervaren, stimulerende en enthousiasmerende coach.

Inspirerende omgeving
Je komt terecht in een dynamisch team met flexibele en vakkundige collega’s. De omgeving is nieuw en inspirerend en je wordt onderdeel van een team dat enthousiast werkt aan de doorontwikkeling van de Associate degrees (Ad’s). Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences (HZ) zijn in 2018 gestart met het aanbieden van Ad’s in Roosendaal. Bijna 500 studenten volgen hier Ad’s in verschillende richtingen. 

Een Ad is een wettelijk erkend hbo-programma van 2 jaar. Het niveau van het diploma zit tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor (niveau 6). De doelgroep is mbo-studenten die verder willen studeren. De tweejarige Ad’s sluiten goed aan op het mbo. Ook voor praktisch ingestelde havisten is de Ad een uitstekende vervolgopleiding. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid willen Avans en HZ de kansen op de arbeidsmarkt voor deze doelgroep vergroten. We werken daarom intensief samen met het bedrijfsleven, maar ook met het ROC West-Brabant en Scalda. 

Goede werkgever
Bij ons staan meerdere kernwaarden centraal: leergierig, eigenzinnig en verbindend. Deze gelden voor onze studenten en voor de medewerkers, want we halen graag het allerbeste uit mensen. We staan bekend als goede werkgever. Dat zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden.

•    Wij bieden je volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. 
•    Je ontvangt een maandsalaris in schaal 11, minimaal € 3560,72 en maximaal  
€ 4892,31 bruto bij een fulltime aanstelling, conform cao hbo. 
•    Wie bieden je een aanstelling als docent hbo tot 9 augustus 2020. Bij goed functioneren hoort een verlenging tot de mogelijkheden.

Bewuste keus
Je bent ervan overtuigd dat deze functie bij je past en je hebt zin om aan de slag te gaan bij de Associate degrees Academies. Solliciteer dan uiterlijk op 27 oktober a.s. en vermeld vacaturenummer 19/305. Bij vragen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Heleen Hoens, tel. nr.: 06-51818807, email: hcm.hoens@avans.nl. Andere vragen kun je stellen aan Bianca Lukassen, personeelsconsulent, email: bbm.lukassen@avans.nl 

De eerste gesprekken vinden plaats op 31 oktober 2019 tussen 09.00 – 14.00 uur.  

We hebben de vacature intern en extern uitgezet binnen Avans Hogeschool, binnen HZ en bij de samenwerkingspartners van de Associate degrees Academie. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Aan de inhoud van deze vacature kun je geen rechten ontlenen. 
Acquisitie naar aanleiding van deze tekst stellen wij niet op prijs.