Associate degrees Academie klaar voor Roosendaalse studenten

Nieuws - 22 augustus 2019

Ruim 350 nieuwe studenten hebben zich aangemeld voor de Associate degrees Academie in Roosendaal. In totaal, jaar 1 en 2, zitten er dan zo’n 500 studenten. De Ad-academie levert eind dit studiejaar de eerste afstudeerders af én start met de nieuwe opleiding Built Environment.

Dit jaar ontvangt de eerste lichting van de Ad-academie hun diploma. Dat wordt een bijzonder moment. Maar eerst zullen ze moeten afstuderen. Dat doen ze met een afstudeeropdracht bij een bedrijf in de regio. Voor de opleiding Logistiek is dat bijvoorbeeld een onderzoek in een van de logistieke domeinen: productie, warehousing of transport. De student werkt dan mee aan het plannen en coördineren van logistieke processen.

Nieuw: Built Environment
In de nieuwe tweejarige Ad-opleiding staat de gebouwde omgeving centraal. Studenten leren hoe ze een omgeving ontwikkelen en inrichten. Ze kunnen zich ontwikkelen in de richting van bouwkunde, infratechniek en ruimtelijke ontwikkeling. Op dit moment hebben 20 studenten zich voor Built Environment ingeschreven. Er is nog plaats!

Introductie
Voordat de studenten op 2 september serieus van start gaan, leren de nieuwkomers elkaar én Roosendaal beter kennen tijdens de introductieweek. Deze begint op 26 augustus. Grote kans dus dat je de Ad’ers dan tegenkomt in de stad. Zeker op donderdagmiddag want dan is het afsluitende feest op de Oude Markt.

 

Lees hier het artikel dat is gepubliceerd door BN DeStem