Vacature docent Health & Social Work

Nieuws - 4 juni 2019

Wat: toekomstige professionals opleiden, coachen en begeleiden bij hun studieloopbaan
Waar: Roosendaal
Wanneer: per direct
Werkomvang: 1,3 fte

Uitdagend werk
Als docent Health & Social Work geef je les aan de studenten van de tweejarige opleiding op hbo-niveau van de Associate degrees Academies (AdA). Je bent enthousiast wanneer je preventieve gezondheidswerkers kunt opleiden en motiveren zodat ze het bevorderen van positieve gezondheid centraal zetten in hun werk.

In de opleiding is veel aandacht voor het planmatig werken aan gedragsverandering, het omgaan met burgers in kwetsbare situaties, anatomie en psycho-pathologie. De opleiding combineert dit met een beperkt aantal verpleegtechnische handelingen en het toepassen van relevante zorgtechnologie. Met jouw brede ervaring op deze aandachtsgebieden lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de opleiding. Kortom, je durft ook over de grens van je eigen expertise te stappen en buiten de eigen comfortzone te werken.

Samenwerking en feedback zijn belangrijke elementen in ons praktijkgerichte onderwijs. Naast kennis en vaardigheden is er in de opleiding veel aandacht voor de professionele ontwikkeling van de student.

Zoals gezegd zijn onze Ad-opleidingen zeer praktijkgericht. Een nauwe aansluiting met de beroepspraktijk is dus onmisbaar. Daarom ben je altijd op zoek naar samenwerking met jouw netwerk en met externe deskundigen. Enthousiast weet je onze opleiding HSW verder in het werkveld te profileren.

Juiste match
Jouw expertise ligt op meerdere aandachtsgebieden in het profiel van de opleiding en je deed een relevante afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau. Gezien de samenstelling van het team ligt de voorkeur bij verpleegkundige expertise.

 • Aantoonbare ervaring met curriculumontwikkeling.
 • Je hebt oog voor de samenwerking in het team en communiceert transparant.
 • Je bent iemand die structuur en overzicht kan aanbrengen.
 • Voor jonge mensen ben je een ervaren, stimulerende en enthousiasmerende coach. Je speelt in op de individuele talenten van elke student.
 • Anderen omschrijven jou als een aanpakker en als proactief.
 • Pionieren gaat je goed af en je verstaat de kunst om potentiële problemen in oplossingen om te zetten.
 • Vanuit je praktijkervaring heb je een relevant en actueel netwerk in de praktijk.
 • Je hebt ervaring met activerende didactiek en nieuwe vormen van toetsing.
 • Als je bij eerdere functies in het mbo of hbo ervaring opdeed in het onderwijs, heb je een streepje voor.
 • Als je nog geen Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid hebt, ben je bereid om die te halen. BKE-certificering is een pré

 

Inspirerende omgeving
Je komt terecht in een dynamisch team met flexibele en vakkundige collega’s. De omgeving is nieuw en inspirerend en je wordt onderdeel van een team dat enthousiast werkt aan de doorontwikkeling van de Associate degrees (Ad’s). Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences (HZ) zijn in 2018 gestart met het aanbieden van Ad’s in Roosendaal. Ruim 200 studenten volgen hier Ad’s in verschillende richtingen.

Een Ad is een wettelijk erkend hbo-programma van 2 jaar. Het niveau van het diploma zit tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor (niveau 6). De doelgroep is mbo-studenten die verder willen studeren. De tweejarige Ad’s sluiten goed aan op het mbo. Ook voor praktisch ingestelde havisten is de Ad een uitstekende vervolgopleiding. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid willen Avans en HZ de kansen op de arbeidsmarkt voor deze doelgroep vergroten. We werken daarom intensief samen met het bedrijfsleven, maar ook met het ROC West-Brabant en Scalda. 

Goede werkgever
Bij ons staan meerdere kernwaarden centraal: leergierig, eigenzinnig en verbindend. Deze gelden voor onze studenten en voor de medewerkers, want we halen graag het allerbeste uit mensen.

We staan bekend als goede werkgever. Dat zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden.

 • Wij bieden je volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen.
 • Je ontvangt een maandsalaris in schaal 10, minimaal € 2769,32 bruto en maximaal € 4192,37 bruto bij een fulltime aanstelling, conform cao hbo.
 • Een eindejaarsuitkering in de vorm van een dertiende maand is standaard.
 • Wie bieden je een aanstelling tot 18 augustus 2020. Bij goed functioneren hoort een verlenging tot de mogelijkheden.
 • Je wordt aangesteld bij de crohohouder (Avans of HZ), vandaaruit word je gedetacheerd naar AdA.

 

Bewuste keus
Je bent ervan overtuigd dat deze functie bij je past en je hebt zin om aan de slag te gaan bij de Associate degrees Academies. Solliciteer dan uiterlijk op zondag 16 juni 2019 en vermeld vacaturenummer 19/174. Bij vragen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Deborah Marteijn-Visser, tel. nr. 06 – 1298 5373 of rd.visser@avans.nl . Dit kan op maandag en dinsdag. Andere vragen kunt u stellen aan Bianca Lukassen, personeelsconsulent, tel. nr. 088-5257425, bereikbaar op maandag tot en met donderdag.

De gesprekken vinden plaats op maandag 24 juni 2019. 

Aan de inhoud van deze vacature kun je geen rechten ontlenen. Acquisitie naar aanleiding van deze tekst stellen wij niet op prijs.