Vacature kerndocent Logistiek

Nieuws - 1 maart 2019

Als docent Logistiek leer je onze studenten alles over werken in het logistieke domein, waarbij supply chain management, productie, warehousing en transport centraal staan.

Wat: toekomstige professionals opleiden en coachen en begeleiden bij hun studieloopbaan
Waar: Roosendaal
Wanneer: 15 augustus 2019
Werkomvang: 0,6 – 0,8 fte

Uitdagend werk

Als docent Logistiek geef je les aan de studenten van de tweejarige opleiding op hbo-niveau van de Associate degrees Academies (AdA). Je bent enthousiast als je logistieke professionals kunt opleiden en motiveren. Professionals die in staat zijn de verschillende deelprocessen in de logistiek te integreren en te verbeteren. 

In de opleiding is veel aandacht voor de deelgebieden warehousing, transport en  productieplanning. De opleiding combineert dit met algemene bedrijfskundige managementtechnieken om de logistieke discipline te plaatsen binnen de strategische en marketingdoelen van een organisatie. Met jouw brede ervaring en helicopterview op de logistieke deelgebieden lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de opleiding. 

Onze Ad-opleidingen zijn zeer praktijkgericht. Een nauwe aansluiting met de beroepspraktijk is dus onmisbaar. Daarom ben je altijd op zoek naar samenwerking met jouw netwerk en met externe deskundigen. En enthousiast weet je onze opleiding Logistiek verder in het werkveld te profileren.

Als kerndocent werk je als ‘meewerkend voorman’ samen met de collega’s voor de Ad Logistiek. Voor het MT ben je het eerste aanspreekpunt en de collega kerndocenten werken graag met je samen in multidisciplinaire projecten. 

Juiste match

 • Jouw expertise ligt op meerdere aandachtsgebieden in het profiel van de opleiding en je hebt een relevante afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau. 
 • Pionieren gaat je goed af en je verstaat de kunst om potentiële problemen in oplossingen om te zetten. 
 • Vanuit je praktijkervaring heb je een relevant en actueel netwerk in de praktijk. 
 • Als je nog geen Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid hebt, ben je bereid om die te halen. BKE-certificering is een pré. 
 • Je hebt ervaring met activerende didactiek en nieuwe vormen van toetsing. 
 • Als je bij eerdere functies in het mbo of hbo ervaring hebt opgedaan in het onderwijs heb je een streepje voor. 
 • Vanzelfsprekend heb je ervaring en affiniteit met het voeren van intakegesprekken, eindgesprekken en stagebezoeken. 
 • Voor jonge mensen ben je een ervaren, stimulerende en enthousiasmerende coach. 
 • Anderen omschrijven jou als een aanpakker en als proactief. Je speelt in op de individuele aanleg van elke student.

 

Inspirerende omgeving 

Je komt terecht in een dynamisch team met flexibele en vakkundige collega’s. De omgeving is nieuw en inspirerend en je wordt onderdeel van een team dat enthousiast werkt aan de doorontwikkeling van de Associate degrees (Ad’s). Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences (HZ) zijn in 2018 gestart met het aanbieden van Ad’s in Roosendaal. Ruim 200 studenten volgen hier Ad’s in verschillende richtingen. 

Een Ad is een wettelijk erkend hbo-programma van 2 jaar. Het niveau van het diploma zit tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelor (niveau 6). De doelgroep is mbo-studenten die verder willen studeren. De tweejarige Ad’s sluiten goed aan op het mbo. Ook voor praktisch ingestelde havisten is de Ad een uitstekende vervolgopleiding. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid willen Avans en HZ de kansen op de arbeidsmarkt voor deze doelgroep vergroten. We werken daarom intensief samen met het bedrijfsleven, maar ook met het ROC West-Brabant en Scalda. 

Goede werkgever

Bij ons staan meerdere kernwaarden centraal: leergierig, eigenzinnig en verbindend. Deze gelden voor onze studenten en voor de medewerkers want we halen graag het allerbeste uit mensen. We staan bekend als goede werkgever. Dat zie je terug in onze arbeidsvoorwaarden.

 • Wij bieden je volop mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. 
 • Je ontvangt een maandsalaris in schaal 11, minimaal € 3560,72 bruto en maximaal  € 4892,31 bruto bij een fulltime aanstelling, conform cao hbo. 
 • Wie bieden je een aanstelling als docent hbo tot 9 augustus 2020. Bij goed functioneren hoort een verlenging tot de mogelijkheden. 


Bewuste keus

Je bent ervan overtuigd dat deze functie bij je past en je hebt zin om aan de slag te gaan bij de Associate degrees Academies. Solliciteer dan uiterlijk op 17 maart 2019 en vermeld vacaturenummer 19/068. Bij vragen over de inhoud van de functie, neem je contact op met Gerda van den Beemt-Denissen, gam.denissen@avans.nl of via 06-12575889. Dit kan op dinsdag 12 maart en donderdag 14 maart tussen 15.00 – 17.00 uur. Andere vragen kun je stellen aan Bianca Lukassen, personeelsconsulent 06-20438176. Zij is bereikbaar op maandag t/m donderdag. De eerste gespreksronde vindt plaats op donderdag 28 maart 2019. De tweede gespreksronde vindt plaats op dinsdag 9 april 2019. 

We hebben de vacature intern en extern uitgezet binnen Avans Hogeschool en bij de samenwerkingspartners van de Associate degrees Academie. Interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten. Aan de inhoud van deze vacature kun je geen rechten ontlenen. Acquisitie naar aanleiding van deze tekst stellen wij niet op prijs.