Ad-studenten werken aan bereikbaarheid van bedrijventerreinen

Nieuws - 28 januari 2019

In opdracht van het Platform Logistiek buigen studenten Logistiek en ICT van de Associate degrees Academie zich over de bereikbaarheid van bedrijventerreinen. Bedrijventerreinen zijn vaak moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor werknemers genoodzaakt zijn om met de auto naar hun werk toe te gaan. Dit heeft een aantal gevolgen bijvoorbeeld de filevorming in spitsuren maar ook tekort aan werknemers. 

Gedurende 3 dagen buigen de studenten zich over dit probleem. Op dinsdag 29 januari is de aftrap, waarbij 7 grote bedrijven uit de regio Roosendaal aanwezig zijn om de studenten van input te voorzien. De studenten hebben vragen voorbereid om in kaart te kunnen brengen wat de omvang van de problemen zijn. Een verkeerskundige van de gemeente Roosendaal is aanwezig om advies te geven aan de studenten. 

Op donderdag 31 januari presenteren de eerstejaarsstudenten hun bevindingen aan de gemeente Roosendaal en bedrijven.

Associate degrees

De Associate degrees Academie is in september 2018 gestart met ruim 200 studenten en 8 voltijd opleidingen. Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma. De Associate degrees Academie is een samenwerking tussen Avans Hogeschool en HZ University of Applied Sciences.