2 Associate degrees in Roosendaal starten niet in september

Nieuws - 20 juli 2018

De Associate degrees Marketing Management en Small Business en Retail Management (Ondernemen) starten in september niet in Roosendaal. Het ministerie van Onderwijs heeft deze besluiten genomen op basis van advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs (CDHO).

Beide Ad’s voldoen volgens de CDHO niet aan de arbeidsmarktbehoefte. Dat betekent dat er niet voldoende banen beschikbaar zijn voor afgestudeerden.

Wij denken dat afgestudeerden met een Ad Marketing Management-diploma op zak wel snel een baan vinden, omdat de vraag naar medewerkers klantenservice, verkopers, (online) marketeers, marketing managers, accountmanagers, social media-managers, brandmanagers, chat- en telefonisch medewerkers en salesmanagers volgens ons alleen maar zullen toenemen.

De Ad Small Business en Retail Management is ontworpen rond het eigen bedrijf van de student. De commissie vindt dat we niet duidelijk genoeg hebben aangetoond dat er ruimte is voor nieuwe ondernemingen in Zeeland en Brabant. En dat er niet voldoende banen zijn voor afgestudeerden van de Ad Small Business en Retail Management, als zij alsnog besluiten in loondienst te willen.

Er is wel een maatschappelijke behoefte aan de Ad Marketing Management. Dat hebben we onderbouwd en daar is het CDHO het mee eens. Dit houdt in dat het verder opleiden van mensen met een mbo 4-diploma past bij het overheidsbeleid, dat zich richt op een leven lang leren. Ook de vorm waarin de Ad wordt aangeboden, past bij de ontwikkeling naar meer flexibel en vraaggericht onderwijs.

Studenten die een van deze opleidingen hadden willen doen, hebben we geïnformeerd over de alternatieven. Ze kunnen voor een van de andere Ad’s in Roosendaal bij de Associate degrees Academie kiezen. Of ze kunnen de Ad van hun keuze in Den Bosch volgen bij de Avans Academie Associate degrees.