Directeur voor academie bekend

Nieuws - 21 februari 2018

Roland van der Poel is per 1 april de nieuwe directeur voor de Associate degrees Academie. 

Roland stond aan de basis van de Rotterdam Academy. In een aantal jaar tijd is deze Academy een voorbeeld geworden voor veel hogescholen die bezig zijn (voltijd-)Associate degrees aan te bieden. Zo groeide deze Academy van 168 tot inmiddels 2.800 studenten.

Roland werkt nu 6 jaar voor de Hogeschool Rotterdam. Begonnen in 1993 als docent in het voortgezet onderwijs is hij via het conrectorschap in het particulier onderwijs terechtgekomen, in het bedrijfsleven en als teamleider retail bij het Albeda College (mbo). 

Hierna was hij 5 jaar actief bij een zakelijke dienstverlener als sales-, account- en uiteindelijk overall manager. Zijn passie lag en ligt echter bij het onderwijs en dan met name bij de doorstromers vanuit het mbo naar het hbo. Daarbij zoekt hij steeds naar de verbanden tussen het onderwijs en het bedrijfsleven en daar is juist de Associate degrees Academie zoals HZ University of Applied Sciences en Avans Hogeschool, samen met ROC West-Brabant en Scalda, die in Roosendaal ontwikkelen een goed voorbeeld van.